Monitor LCD

W najblizszym czasie mam zamiar kupic monitor LCD 17'. Mam do dyspozycji ok. 1500zl, waham sie miedzy 3 modelami:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12466
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11831
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9504

Jestem sklonny wybrac Samsunga (najlepsze parametry)jednak bardzo przerazila mnie pierwsza opinia na komputroniku.
Co wy o tym myslicie i co byscie wybrali na moim miejscu?

Odpowiedzi: 8

850zł przesadzasz chyba :roll: W kaźdym bądź razie powinieneś być z samsunga zadowolony :)
darek_dade
Dodano
15.12.2004 06:06:29
darek_dade:

Przynajmniej zachwycone są wszystkie osoby które przechodzą z wysłuzonych starych baniek na LCD :P

"Problem" zapewne w tym, ze nie mialem starej banki.
Moim poprzednim monitorem byl CRT Samsung 757DFX rocznik 2001, wiec nie taki rupiec...
Ostatnio widzialem identycznego w Tesco za 850zl. :)
Leonard
Dodano
15.12.2004 00:14:04
Leonard:
Dzieki za rady. Zdecydowalem sie na Samsunga, ktory wlasnie stoi na moim biurku. Jak na razie to nie mam do niego zastrzezen.

No to chyba coś jest nie tak bo powinines być zachwycony :P

Przynajmniej zachwycone są wszystkie osoby które przechodzą z wysłuzonych starych baniek na LCD :P
darek_dade
Dodano
14.12.2004 23:50:41
Dzieki za rady. Zdecydowalem sie na Samsunga, ktory wlasnie stoi na moim biurku. Jak na razie to nie mam do niego zastrzezen.
Leonard
Dodano
14.12.2004 21:52:34
no, monitor lcd to zobrze zainwestowane pieniadze, jakosc obrazu zdumiwajaca, i co najlepsze przy wymiania komputera na nowszy, monitor ten moze zostac i sluzyc nam na dlugie lata, tylko trzeba miec skadś 10 baniek ;P
Lucky
Dodano
05.12.2004 14:39:12
Przed kupnem koniecznie przeczytaj to. Dozbieraj jeszcze 200zł bo dobre siedemnastki zaczynają się właśnie od ok. 1700zł. Mogę polecić taki monitor
darek_dade
Dodano
05.12.2004 14:38:59
O monitorach LCD trochę jest w archiwum.
Ta opinia na komutroniku jest jakaś dziwna – moźe gość ma alergię lub coś z oczami.
Moge tylko napisać ,źe mam SyncMastera 152N i nie narzekam nic mi nie smuźy, gry w które łupie mój potomek z tego co widzę wyświetlają się normalnie.
Przedtem niestety na zwykłym CRT dochodziło do łzawienia oczu po długim siedzeniu.
Na LCD jest to niemoźliwe chociaźby z tego względu źe tu piksele nie zaświecają się i gasną jak w CRT – ekran świeci cały czas to teź i odświerzanie nie ma specjalnie znaczenia.
Dla ciekwostki napiszę ,źe musiałem wyciągnąć z pawlacza tego starego CRT do sprawdzenia innego kompa (ten na którym zwykle siedzę niestety był zajęty – odbywała się właśnie jakaś waźna rozgrywka) i co, ano nic nie mogłem się przyzwyczaić z powrotem do niego mimo źe odświerzanie było powyźej 85Hz.
Mam Samunga z którego jestem zadowolony i dlatego poleciłbym właśnie tą firmę.
Seeker
Dodano
05.12.2004 12:21:30
chromol takie wypowiedzi szukaj wiadomości w necie
np. TU
ja gdy kupowałem sobie 19 calowego ctr–a to gdybym słuchał porad i opini to dotej pory siedział bym na starej 17
Xior
Dodano
05.12.2004 12:21:07
Leonard
Dodano:
04.12.2004 20:38:23
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1