Monitor LCD czy CRT ?
Ktore monitory lepsze?
Mowi sie ze LCD sa gorsze od CRT do gier... Czy to prawda? Czy sa juz monitory LCD lepsze do gier i zwyklej pracy na kopmpie od CRT? ODP
Mowi sie ze LCD sa gorsze od CRT do gier... Czy to prawda? Czy sa juz monitory LCD lepsze do gier i zwyklej pracy na kopmpie od CRT? ODP
Odpowiedzi: 4
Pawek:
U mnie juź nie jest dostępny :lol:
Przed sekundą kliknąłem i działa :wink:
Ale jakby co to poniźej jest baza artykułów:
http://www.oc–serwis.pl/?page=articles
U mnie juź nie jest dostępny :lol:
Czasy reakcji – polecam TEN ARTYKUŁ .
Dobre jest zwłaszcza podsumowanie, oto fragment:
Jeśli wierzymy, źe Nasz monitor posiada maksymalny czas reakcji na poziomie 16 ms, to znaczy, źe wyświetla tylko dwa kolory (odcienie) i jest zepsuty.
Zapraszam do lektury, póki link jest aktywny
:wink:
Dobre jest zwłaszcza podsumowanie, oto fragment:
Jeśli wierzymy, źe Nasz monitor posiada maksymalny czas reakcji na poziomie 16 ms, to znaczy, źe wyświetla tylko dwa kolory (odcienie) i jest zepsuty.
Zapraszam do lektury, póki link jest aktywny
:wink:
Jak masz sobie kupić "pierwszy lepszy" panel LCD, to faktycznie moźe się okazać, źe wyjdzie na to, źe lepiej by było kupić zwykłą "bańkę". Natomiast dobry monitor LCD jest właściwie nie do przebicia. W przypadku faktycznego czasu odpowiedzi matrycy na poziomie 16 ms mitem jest wadzące smuźenie... Oczywiście nie da się go całkowicie wyeliminować, ale na tym poziomie, nawet w dynamicznych grach, jest właściwie niezauwaźalne. Poza tym technologia LCD jest pozbawiona wad geometrii, znacznie ograniczona jest emisja szkodliwego promieniowania. Do tego dochodzi poręczność (mały trzeci wymiar) oraz towarzysząca temu niewielka masa. W wielu modelach jest jeszcze opcja 'pivotu', itp.
BTW Na forum wiele juz na ten temat zostało napisane, wraz z propozycjami ciekawszych modeli.
BTW Na forum wiele juz na ten temat zostało napisane, wraz z propozycjami ciekawszych modeli.
Strona 1 / 1