monit o restart systemu po aktualizacji
Witam.
Moje pytanie brzmi, czy jest jakas mozliwosc wylaczenia monitu o restart po zakonczeniu aktualizowania. (chodzi o ten mowiacy: "aktualizowanie tego komputeraz jest prawie ukonczone. musisz ponownie uruchomic komputer, aby aktualizacje zostaly wprowadzone. Czy chcesz teraz ponownie uruchomic komputer?"
Klikam 'uruchom ponownie poznej', lecz monit ten co 10-15 minut wyskakuje ponownie, zrzucacjac wszystkie aplikacje na pasek, przy czym jest dosc denerwujacy. Chcialbym miec mozliwosc wylaczenia go. Czesto aktualizacje przeprowadzam w tle, pracujac na komputerze. Nie chcialbym przerywac pracy tylko po to, zeby pozbyc sie tego komunikatu. Nie jednokrotnie juz stracilem czesc wykonanej pracy, piszac i naciskajac 'enter' akuart w momencie gdy to "bydle" (:P) wyskakuje mi na sam srodek ekranu.
Z gory dziekuje za pomoc.
Odpowiedzi: 3
Panel sterowania >> Aktualizacje automatyczne >> zaznacz [b]Pobierz dla mnie aktualizacje ale pozwól mi wybrać[/b]
Zainstalujesz wtedy kiedy zechcesz
A tu jest podejście do problemu w nieco inny sposób
[url=http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=93199]link[/url]
:rolleyes:
jeżeli było to bardzo przepraszam. Probowalem szukac na forum, przed zakladaniem tematu, ale widac nie zbyt dokladnie :]. Zabieram sie do wertowania :]
Na 99% było i to stosunkowo niedawno ( ten 1% zostawiam na wypadek gdyby to był topic z for jamy lub xp.net ).
Strona 1 / 1