Modernizacja!

Koledzy,niestety nadszedł czas na modernizację mojego kompa.Chodzi mi o płytę główną.Myślałem o ABIT NF7–SL[v2.0].Poradzcie mi,czy warto.Moźe kupic jakąś inną?Jest tyle tego,źe...po prostu nie wiem!

Odpowiedzi: 7

Pawek:

To jak juź się zaopatrzysz we wszystko co potzreba, to Cię poprowadzę "za rączkę" – nawet na GG.

POZDRAWIAM, Pawek.

ooo to ja teź sie na to pisze;)W zamian moge lekcje w PS'ie udzielać:)
Smash
Dodano
13.02.2004 15:45:38
Hess:
Wielkie dzięki za pomoc.Powiem szczerze,źe o podkręcaniu procków nie mam zielonego pojęcia.

To jak juź się zaopatrzysz we wszystko co potzreba, to Cię poprowadzę "za rączkę" – nawet na GG.

POZDRAWIAM, Pawek.
Pawek
Dodano
13.02.2004 15:23:57
Wielkie dzięki za pomoc.Powiem szczerze,źe o podkręcaniu procków nie mam zielonego pojęcia.
Hess
Dodano
13.02.2004 14:44:52
Więc tak – od razu pierwsza uwaga. Nie ma sensu kupowac zdecydowanie drogiego Athlona 3000+ skoro moźna kupić 2500+ i na starcie podkręcić go bez problemów do 3200+. Oczywiście do tego potrzebne są odpowiednie pamięci – Kingstony 400 MHz w zupełności starczą. Taki zabieg spowoduje zaoszczędzenie sporej kwoty, którą będzie moźna przeznaczyć na inne komponenty. Chcesz kupic dobrą płytę główną, więc spójrzmy co my tutaj mamy...

Nie będę zbytnio kombinował, masz tu linka:
:arrow: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7097
Zobacz sobie, źe Twój wybór jest jak najbardziej słusznym. Sam miałem kiedyś ABITA i chwalę sobie tę firmę. Bierz w ciemno tę płytę :!: Tania, superwyposaźona i wydajna. Na pierwszy rzuta oka ma tylko jeden mankament – tylko 3 banki pamięci RAM...

POZDRAWIAM, Pawek.

PS. Chyba zmienię sobie płytę główną... :)
Pawek
Dodano
13.02.2004 13:27:21
Nie do końca Ciebie rozumiem... Ja mam niewiele szybszą maszynę i osiągam dobrą wydajność w aplikacjach 3D. Nie narzekam teź na brak stabilności. O moźliwościach obsługi nowszych procesorów, na swojej aktualnej płycie masz tu: http://www.ecs.com.tw/support/techcpu/athlonxp.htm.
Warto się teź zastanowić, czego wymagasz od komputera.
danielzywczak
Dodano
13.02.2004 13:25:38
Moźe się źle zrozumieliśmy.Po kolei.Mój aktualny komp to prawie złom,proszę się nie śmiać!!Płyta ECS K7S5,GeForce 2MX64,Athlon 1000 MHz,128MB SDRAM.Jak widzice nie mam się z czego cieszyć.Będzie AthlonXP 3000+,pamięć 512MB PC400.Nie mogę się tylko zdecydować co do płyty głównej i karty graficznej.Praktycznie będzie to zupełnie nowy komp,ale nie mogę kupić wszystkiego od razu bo nie mam kasy.Dzięki za propozycje.
Hess
Dodano
13.02.2004 12:16:37
Jak zawsze w takich wypadkach jesteśmy chętni do pomocy, jednak prosimy o spełnienie dwóch warunków. Podaj swoją obecną konfigurację (przynajmniej procesora, pamięci, karta graficzna) oraz kwotę jaką masz do dyspozycji na ten cel, bo co chcesz zmienić to juź wiemy
Pawek
Dodano
13.02.2004 11:54:36
Hess
Dodano:
13.02.2004 09:56:42
Komentarzy:
7
Strona 2 / 2