Modernizacja!
Koledzy,niestety nadszedł czas na modernizację mojego kompa.Chodzi mi o płytę główną.Myślałem o ABIT NF7–SL[v2.0].Poradzcie mi,czy warto.Moźe kupic jakąś inną?Jest tyle tego,źe...po prostu nie wiem!
Odpowiedzi: 20
Skoro nie mogę z mojego kompa więcej wycisnąć to trudno,ale na pewno go nie sprzedam.A pamięć wymienię na ddr.
wrr... zdenerwowałem się źe niemoźna z tym nic zrobic :evil:
kaźdy sobie kręci a ja niemogę :wink:
:cry:
kaźdy sobie kręci a ja niemogę :wink:
:cry:
Krzychooo:
To co by musiało być lepsze
inny procek – jeśli amd to koniecznie athlon
dobry zasilacz –czyli markowy
dobre ramy – czyli markowe (np Twinmos)
dobra płyta – epox, asus, abit
Krzychooo:
wogóle od czego zaleźy ile mozna podkręcić?
od sprzetu (no i troche wiedzy potrzeba) ;)
Po pierwsze ramy ( wysoko taktowane 333 400 )i dobra płyta gł.
Chłodzenie.
Ale Durona zbyt duźo nie wykręcisz.
Chłodzenie.
Ale Durona zbyt duźo nie wykręcisz.
UUU to lipsztyk :(
To co by musiało być lepsze i wogóle od czego zaleźy ile mozna podkręcić?
To co by musiało być lepsze i wogóle od czego zaleźy ile mozna podkręcić?
The_judge:
Krzychooo : 10% a moźe nawet 15 % – to jest Twój max. IMHO nie warto sobie zawracać głowy.
Zgadzam się – szkoda czasu... Podobna sytuacja – SDRAMY – a z nimi jak są słabe nic nie zdziałasz.
Krzychooo : 10% a moźe nawet 15 % – to jest Twój max. IMHO nie warto sobie zawracać głowy.
Teraz to sd będa droźsze od dd z jednego prostego powodu...wychodzą z obiegu i beda towarem deficytowym, a kaźdy wie źe to co najtrudniej dostac jest najdroźsze.Takźe trzymać sobie swoje SD i zarobicie jak na kiedyś na świadectwach udziałowych :mrgreen:
A co do podkręcania... Pawek, mam Durona 800, 256 SDRAM, GF2 MX200 32MB, Do ilu to moźna bezpiecznie bujnąć – źeby stabilność trzymało :?:
A co do podkręcania... Pawek, mam Durona 800, 256 SDRAM, GF2 MX200 32MB, Do ilu to moźna bezpiecznie bujnąć – źeby stabilność trzymało :?:
Z tego co pamiętam, to on ma po 130 zł jedną kość 128 MB...
Trochę nie w temacie,ale co do sdramu to ostatnio w kilku sklepach i na giełdzie widziałem ceny.
256 sd kosztuje tyle co ddr 400 :shock:
Kurde to jest interes.
256 sd kosztuje tyle co ddr 400 :shock:
Kurde to jest interes.
Zapewne 100 MHz... w takim razie. Sam takie skupuje i na kaźdej zarabiam od 15–30 złotych.
Zapewne 100 MHz... w takim razie. Sam takie skupuje i na kaźdej zarabiam od 15–30 złotych.
Nie, ma sklep z komputerami i ludzie się o SDRAMy wypytują...Pawek:
danielzywczak:
Hmm... Moźe i RAM kiepski, ale mój znajomy moźe by kupił...
Bo ma starego kompa :P
danielzywczak:
Bo ma starego kompa :P
Z dwóch powodów nie.
1. Słaba płyta główna
2. Kiepski RAM (SDRAM)
Bo z samego procka przy współpracy z dobrą resztą da się wycisnąć sporo. Ja mam asekuracyjnie w domu 1000@1150 MHz... :D
1. Słaba płyta główna
2. Kiepski RAM (SDRAM)
Bo z samego procka przy współpracy z dobrą resztą da się wycisnąć sporo. Ja mam asekuracyjnie w domu 1000@1150 MHz... :D
Zawsze moźesz go sprzedać. Polecam polski serwis aukcyjny http://www.allegro.pl/. Jak juź będziesz na Allegro, to moźesz pogadać z właścicielem sklepu komputerowego: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5802. Być moźe dojdziecie do porozumienia. Życzę powodzenia.
No pewnie,dzięki.A z tym co mam da się coś zrobić?Pawek:
Hess:
Wielkie dzięki za pomoc.Powiem szczerze,źe o podkręcaniu procków nie mam zielonego pojęcia.
To jak juź się zaopatrzysz we wszystko co potzreba, to Cię poprowadzę "za rączkę" – nawet na GG.
POZDRAWIAM, Pawek.
Pawek:
To jak juź się zaopatrzysz we wszystko co potzreba, to Cię poprowadzę "za rączkę" – nawet na GG.
POZDRAWIAM, Pawek.
ooo to ja teź sie na to pisze;)W zamian moge lekcje w PS'ie udzielać:)
Pawek:
POZDRAWIAM, Pawek.
ooo to ja teź sie na to pisze;)W zamian moge lekcje w PS'ie udzielać:)