Modem Uniwill V.90 a WinXP Home
Win XP HOME nie instaluje karty Dial–Up mimo, iź instaluje modem i pozwala na wykonywanie połączeń telefonicznych. Konfiguracja to: notebook ACTINA Titan, celeron 1GHz, modem Uniwill V.90(wg. producenta), karta sieciowa SIS 900 PCI. Wszystkie urządzenia w tym kompie były instalowane z płytek dostarczonych przez producentów. Moźe ktoś jest w stanie mi pomóc, pomoc techniczna Actiny klientów po prostu "spószcza po kiju"
Odpowiedzi: 6
Kenedy punkt dla Ciebie :D .
Nie ma Dial–up w XP a ja tez bylem zasugerowany w98 bo wiekszosc czasu spedzam na nim i te posty pisalem z niego.
P.S. Znowu wiecej wiem :lol: .
Nie ma Dial–up w XP a ja tez bylem zasugerowany w98 bo wiekszosc czasu spedzam na nim i te posty pisalem z niego.
P.S. Znowu wiecej wiem :lol: .
Ale o co chodzi z tym Dial–up. Mam modem, mam karte sieciową i jedno i drugie goni asz miło a Dial–up niet i nigdy nie miałem od kiedy mam XP. W 98 owszem miałem, bo bez tego nie działało, w XP to chyba nie jest potrzebne ? :?
Gdybyź to było takie proste :wink: . Dial–up'u nie było ani w menadźerze urządzeń, ani przy narzędziu konfiguracji sieci, ani we właściwościach połączeń i nadal nie ma, a właśnie przeinstalowalem system. Pomocy co robić dalej.
Wydaje mi sie to dziwne, bo przy instalacji nawet chyba samego systemu instaluje sie karta Dial–up. A jesli nie, to przy instalacji sieciowki czy tez modemu. Sprawdz jeszcze we wlasciwosciach polaczenia sieciowego, tam gdzie masz zainstalowany protokol TCP, czy obok znajduje sie Dial–up. Jesli nie ma, to zostaje chyba tylko reinstal systemu lub nakladka.
Nie mam karty Dial–Up. probowalem nawet na sile ja dodac, ale mi sie nie udalo. Poprostu nie znalazlem sterowników, a w tych co mam od producenta takowych brak.
Nie masz w ogole czegos takiego jak Dial–up ? Patrzyles w menedzerze urzadzen pod kartami sieciowymi czy jest zainstalowany ?
Strona 1 / 1