missing os
witam.Bylo bardzo dobrze wszystko dzialalo ok aledopielam kolejny dysk i podczas wlaczania kompa wyskoczyl napis missing os posiadam xp wersja angielska.Juz wiem stracilam system operacyjny ale jestem glupia:-k ,na szczescie posiadam plyte startowa i zaczelo sie od poczatku.Teraz nie mam zadnych dzwiekow pewnie brak sterownikow na plycie komp nie znalazl pomozcie co robic nie wiem jaka mam karte muzyczna dzwiekowa.please pomocy ,mialam50 giga filmow wszystko zniknelo jak je odzyskac czytalam o jakis programach ale ja mam tylko 1 dysk a one maja byc zainstalowane na innym.pomozcie.Komputer emachines procesor intel pentiumd 2.66,karta graficzna ati radeon xpress 200,dysk 120 giga pamiec ram 512 tyle wiem wielkie dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 8
Ściągnąć masz to co potrzebujesz - mnie nie pytaj co Ci nie działa.
A w temacie odzyskania - jak pisałem - podłacz prawidłowo oba dyski i sprawdzaj czy rzeczywiście zniknęły.
co mam z tego sciagnac i jak odzyskac 50 giga filmow
[url]http://uk.emachines.com/support/product_support.html?cat=Desktops&subcat=E-Series&model=E4062[/url]
Update:
Używaj, prosze, przycisku "Edytuj" jak chcesz cos dopisac do postu zamiast wysylać kilka pod rząd.
co mam z tego sciagnac
moj model to emachines e4062 nie moge go tam znalezc
Skoro odpięłaś to jakim cudem chcesz odnaleźć swoje dane ?? Musisz go podpiąć (prawidłowo zworki ustawiając - o ile to dyski IDE/ATA) i dopieo wówczas sprawdź czy dane są.
Swoją drogą - wcale nie musialaś odpinać starego dysku - wystarczyło dołożyć tylko nowy (o zworkach ewentualnych pamiętając). Chyba, że stary dysk i nowy dzieli przepaść technologina albo upierasz się mieć system na nowym dysku.
dzieki ale ten drugi odpielam dla swietego spokoju
Skoro dopiełaś kolejny dysk to powinnać mieć ich dwa - w tym co wymienilaś widzę jeden. Na drugim nie powinno być nic ruszone podczas instalacji Windowsa - chyba że podczas instalacji pousuwałaś partycje.
Teraz sterowniki - skor masz komputer emachines to wszelakie sterowniki powinny być dostępne na stronce [url]http://www.emachines.com/support/product_support.html?cat=Desktops[/url] - wybierasz swój model (którego nota bene nie podalaś) i sprawdzasz co jest dostępne.
Strona 1 / 1