mikrofon

Witam, Mam pewien problem.. mianowicie chciałem podgłośnić mój mikrofonw systemie windows xp jednak nie mam takiej opcji poniewaz suwaki sa nieaktywne ;/ [img]http://img524.imageshack.us/img524/7880/a1qn3.png[/img] [img]http://img514.imageshack.us/img514/4171/a2jf8.png[/img] Jak moge to naprawic aby moc podglosnik swoj mikrofon ? Prosze o szczeoglowe informacje.

Odpowiedzi: 3

Znam się na tym bo jak się ma skype to musisz i tak przez to przejść. Nie skonfigurujesz ustawień jak należy nie bedziesz mógł rozmawiać przez skype. Stąd moje obcykanie w tej kwestii. Pozdro Aves81
Aves81
Dodano
30.08.2008 02:07:10
Widze, ze sie na tym znasz :) Pomogło oczywiście i wszystko elegancko działa. Dzięki wielkie i pozdrawiam :)
literkate
Dodano
29.08.2008 22:57:28
Start > Panel Sterowania > Dźwięki i urządzenia audio > Audio > W części "Nagrywanie dźwięku" (po srodku karty) wybierz swoją karte dźwiękową jeśli masz więcej niż jeden wybór i nastepnie kliknij przycisk Głośność. Powinno wyskoczyć okno ustawienia głośności. W okienku tym z menu Opcje wybierz Właściwości i w okienku które się pokaże pozaznaczaj wszystkie urządzenia jakie są wyświetlone i kliknij ok. Teraz jeszcze raz wejdź w menu opcje i upewnij się że masz zaznaczoną opcję Sterowniki zaawansowane jeśli nie ma tam czarnego ptaszka to kliknij na ty poleceniu (może się okazać że będzie niedostępna ta funkcja to wtedy jest już wina typu twojej karty muzycznej (ten tip tak ma :)) ). Teraz w tym panelu ustawień głośności poszukaj mikrofon - zaznacz budkę Wycisz. Jęsli pod spodem jest aktywny przycisk Zaawansowane klkinij go i zaznacz tamtą budkę jesli jest pusta (to wzmacniacz mikrofonu). Upewnij się że w ustawieniach ODTWARZANIA dźwięku mikrofon tez masz wyciszony (Budka wycisz musi być zaznaczona) a w przycisku zaawansowanych masz pustą budkę wzmocnienia (musi być pusta aby mikrofon działał jak mikrofon a nie jak głośnik). Jeśli teraz posuniesz suwak głośności mikrofonu w ustawieniach nagrywania będzie się zwiększać czułość mikrofonu. Ale najlepsze ustawienie to mniej więcej 2/3 wysokości. Im wyżej tym więcej niepotrzebnych trzasków i szumy.
Aves81
Dodano
29.08.2008 09:59:41
literkate
Dodano:
29.08.2008 03:50:26
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1