Mikrofon a XP
Odpowiedzi: 5
-
[quote=Razorek]A kalibrację tego mikrofonu zrobiłeś? W folderze z zainstalowanym sterownikiem powinna być aplikacja od tego...[/quote] Nie mogę znaleźć nigdzie aplikacji do kalibracji mikrofonu... Sterownik to VIA Vinyl Audio Codec v 7.00b. Ani w aplikacji "sterującej" kartą (VIA Audio Deck - to samo co windowsowska regulacja głośności tylko "kolorowa" z logo VIA) ani w folderze (C:\.....\VIA) nie ma czegoś takiego jak "kalibracja" mikrofonu...
-
[quote=XanTyp]A ponadto, wejdź w ustawienia zaawansowane mikrofonu i zaznacz wzmocnienie.[/quote] W zaawansowanych mikrofonu jest zaznaczone wzmocnienie (20 db boost). W ustawieniach głośności na pewno mam wszystko dobrze. Nic nie po wyciszane, wszystko na max. W ustawieniach nagrywania zaznaczony mikrofon. Testowałem to na różne sposoby. To musi być coś innego. P.
-
[quote=XanTyp]Ale tak w sumie... to nie napisałeś, w czym problem.[/quote] Witam Windows nie nagrywa dźwięku z mikrofonu. Rejestrator dźwięku nie "widzi" mikrofonu. Na przykład nie mogę rozmawiać przez Skype. Sterowniki próbowałem chyba wszystkie! Te co miałem na CD i jakie znalazłem w necie i nic. Nawet nie drgnie. Jeśli chodzi o dźwięk wychodzący z kompa wszystko OK. Tylko mikrofon martwy. P.
[quote=adam_broda]A może by tak: Start -> Ustawienia -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> zakładka Głos -> Testowanie sprzętu...[/quote] Nic to nie daje... Przecież mikrofon nie działa...
[quote=piotrpok]Nic to nie daje... Przecież mikrofon nie działa... [/quote]Skoro nie działa, to programowo nie zmusisz go do działania. [color=darkred]I proszę na przyszłość edytować swoje posty. 5 minut przerwy między nimi nie jest powodem do "odświeżania" wątku.[/color]