Migajace tekstury
w kazdej grze co troche migaja mi tekstury co mozna na to poradzic odrazu mowie ze instalowalem nowe sterownki GeForce 4 Mx 440 64 mb
rozdzielczośc 1024– 768
sterowniki(obecne)56.72_win2kxp_international
i do tego zauwazylem ze grami mi sie przycina poczym wylacza
rozdzielczośc 1024– 768
sterowniki(obecne)56.72_win2kxp_international
i do tego zauwazylem ze grami mi sie przycina poczym wylacza
Odpowiedzi: 11
o to co mi sie dzisc pokazalo jak probowalem grac

no i o co chdozi

no i o co chdozi
Amon–ra – moze i Twoje rozumowanie jest logiczne, jednak nie wziałeś pod uwage, ze nVidia od tych wlasnie sterownikow zaprzestala supportu do m.in. GF 2 i starszych. Pamietaj tez, ze najnowsze sterowniki nie zawsze dzialaja na starszych kartach. Moze sam do konca "fachowo" nie moge tego wytlumaczyc, ale praktyka tak pokazuje. podejrzewam, ze wynika to z zaawansowanych fukncji implementowanych w najnowsze drivery, ktore niestey nie mogą być wprowadzone z kuli ograniczeniu hardware'owego.
P.S. Uwierz mi – sterownikami interesuje sie nie od dzisiaj i co nieco o tym wiem.
P.S. Uwierz mi – sterownikami interesuje sie nie od dzisiaj i co nieco o tym wiem.
Ad@$:
IMHO 2% szans, ze te uaktualnienie pomoze.
Mam nieodparte wraźenie, źe się uczepiłeś :?. IMO lepiej jest zawsze rozpoczynać naprawę, mając pod ręką najnowsze, najbardziej aktualne i pozbawione duźej części znanych błędów oprogramowanie. Nie wiemy, co jest przyczyną takiej sytuacji, więc chyba lepiej jest od razu wyeliminować najbardziej oczywistą moźliwość – być moźe jego konfiguracja sprzętowa lub programowa prowokuje określone błędy, które zostały zreperowane w kolejnych wersjach sterownika.
W tym konkretnym przypadku wszystko jednak zdaje się to być gadaniem po próźnicy, poniewaź
matii26:
instalowalem najnowsze sterowniki testy robilem i byly ok
Zatem te pozostałe 98% to zapewne szansa, źe tym razem to Ty moźesz mieć racje :wink:.
Amon–Ra:
Ad@$:
:shock: A to dlaczego? Myslisz, ze przy tej karcie to zmieni wydajnosc? Bo przeciez do migania obrazu ma sie to nijak, przyjmujac, ze pliki sterownika sa w porzadku.
A dlaczego nie? Zawsze jest szansa, źe aktualizacja sterowników coś zmieni. I nie chodzi to o wydajność, ale właśnie o błędy renderingu graficznego.
Tak jakby z innej wersji instalacyjnej nie mozna by skorzystac 56.72.
IMHO 2% szans, ze te uaktualnienie pomoze.
nic nie podkrecalem pierwszy raz mam takie cos i nic nie robilem
Ad@$:
:shock: A to dlaczego? Myslisz, ze przy tej karcie to zmieni wydajnosc? Bo przeciez do migania obrazu ma sie to nijak, przyjmujac, ze pliki sterownika sa w porzadku.
A dlaczego nie? Zawsze jest szansa, źe aktualizacja sterowników coś zmieni. I nie chodzi to o wydajność, ale właśnie o błędy renderingu graficznego.
Karte podkręcałes? Czy ma zapewnione dobre chłodzenie? + to, co wyzej napisalem.
normalnie sobie uzywalem kompa i jak zalaczylem gre tak zostalo do tej chwili myslalem ze format cos na to poradzi ale sie myliem
Amon–Ra:
Po pierwsze zaktualizuj sterowniki do najnowszej wersji
Amon–Ra:
(77.77); po drugie – uruchom diagnostykę DirectX (polecenie dxdiag) i wykonaj wszystkie dostępne testy grafiki.
Dxdiag owszem, testy tez, ale i suwakami pobawic by sie warto. Łączenie zapisu mam na mysli, akceleracje i ustawienie odpowiedniego odświeźania obrazu dla konkretnych rozdzielczości. Sprawdz rowniez, co dziennik systemowy na te "wybryki". Z wiersza tez warto sfc/scannow odpalic z plyta w napedzie. i jeszcze jedno – OC karty graficznej?? Czy to sie stalo po jakiejs konkretnej czynnosci jak np. upgarde BIOSu do karty graficznej, czy tak jest od...
instalowalem najnowsze sterowniki testy robilem i byly ok
Po pierwsze zaktualizuj sterowniki do najnowszej wersji (77.77); po drugie – uruchom diagnostykę DirectX (polecenie dxdiag) i wykonaj wszystkie dostępne testy grafiki.
Strona 1 / 1