Migające światełko w nagrywarce
Czy ktoś moźe się orientuje, dlaczego czasami po włączeniu kompa, uruchamia sie system elegancko, ale po pojawieniu sie loga windows XP i tym zielonym paseczku co przechodzi parę razy, pojawia się....czarny ekran i tylko miga swiatełko w nagrywarce LG
Odpowiedzi: 6
Xior:
sprawdz ustawienia w biosie moźe masz załączone jako pierwszy cd i komputer szuka płyty instalcyjnej
Tą opcję bym odrzucił. Bo po pierwsze: system sie odpala, a potem szuka płyty wiec najpierw startuje z dysku, a po drugie.. ehkm... :)
Otóz w odpowiedzi na te wszystkie posty muszę napisać, źe raczej nic z wyzej wymienionych rzeczy , poniewaź nagrywarkę mam juz dłuźszy czas a to się zaczeło robic niedawno wlasciwie to od dzisiaj.
sprawdz ustawienia w biosie moźe masz załączone jako pierwszy cd i komputer szuka płyty instalcyjnej
upenij sie tez czy czasem niepodlaczyles jej Hmm odwrotnie do tasmy.. (stare tasmy niemaja tej wypustki dlatego mozna ja podlaczyc na odwrot) system zawsze przy uruchamianiu sie sprawdza napedy Cd rom nio i skoro zatrzynuje sie wlasnie na niej to winny jest jeden... pozatym sprawdz jeszce czy potrafisz zabotowac system z tej nagrywarki.. jesli potrafisz.... to hmm wina bedzie systemu (sterownikow do Plyty glownej) jesli niepotrafisz to wina jest piecyka
Jeśli po odłączeniu napędu system normalnie wystartuje oddaj nagrywarke do serwisu, byćmoźe coś jej zaszkodziło.
nie, nie mam, pozatym nawet jakbym miał, to system powinine mi sie normalnie odpalić, a tutaj nie ma wogóle obrazu
Strona 1 / 1