mieszanie z partycjami .. mma xp i 98 , prosze o porade :]
sprawa jest taka (troche zamieszana)
mam 4 partycje C D E H z czego C i H to podstawowe a D i E logiczne dyski wszystkie formatowane FAT32
i teraz tak ... chce usunac H z win Xp na pokladzie i C z win 98 obie po 5 GB maja ... i z nich zchce zrobic 10GB na ktorej bede miec xp... i teraz prosze o podpowiedz jak to zrobic ... bo np. zastanawia mnie czy jak usune te C i H podstawowe to wogole bedzie to mozliwe skoro mam do tego logiczne dyski
ogolnie zaproponujcie cos a ja bede dodawal informacje wraz z tokiem wydarzen :)
pozdrawiam
smok
ehhh widze ze nikt nie che mi pomoc ... szkoda myslalem ze jest tu trche mozgow :P
no jescze chwilke poczekam licze na wasza pomoc
mam 4 partycje C D E H z czego C i H to podstawowe a D i E logiczne dyski wszystkie formatowane FAT32
i teraz tak ... chce usunac H z win Xp na pokladzie i C z win 98 obie po 5 GB maja ... i z nich zchce zrobic 10GB na ktorej bede miec xp... i teraz prosze o podpowiedz jak to zrobic ... bo np. zastanawia mnie czy jak usune te C i H podstawowe to wogole bedzie to mozliwe skoro mam do tego logiczne dyski
ogolnie zaproponujcie cos a ja bede dodawal informacje wraz z tokiem wydarzen :)
pozdrawiam
smok
ehhh widze ze nikt nie che mi pomoc ... szkoda myslalem ze jest tu trche mozgow :P
no jescze chwilke poczekam licze na wasza pomoc
Odpowiedzi: 2
heeh dzieki za pomoc .. zanim to przeczytalem wpadlem na dokladnie taki pomysl i wszystko sie udalo ;) ale i tak dzekuje ze ktos sie zainteresowal moim problemem :)
mozesz zrobic to tak:
–wkladasz instalke z winxp,powinna byc botowalna i uruchamiasz kompa
–puzniej dajesz zeby sie uruchomil z plytki
–nastepnie dajesz instalacja swiezej kopi windows
–i masz do wybory partycje na ktorych ma sie zainstalowac
–tak wiec usuwasz te partycje
–i tworzysz z nich jedna(po prostu dobrze poczytaj to co pisze na gorze "przy instalacji oczywiscie")
–no i dalej juz chyba bedziesz wiedzial jak zainstalowac xp
–wkladasz instalke z winxp,powinna byc botowalna i uruchamiasz kompa
–puzniej dajesz zeby sie uruchomil z plytki
–nastepnie dajesz instalacja swiezej kopi windows
–i masz do wybory partycje na ktorych ma sie zainstalowac
–tak wiec usuwasz te partycje
–i tworzysz z nich jedna(po prostu dobrze poczytaj to co pisze na gorze "przy instalacji oczywiscie")
–no i dalej juz chyba bedziesz wiedzial jak zainstalowac xp
Strona 1 / 1