Miejska siec czy Neostrada
1. Mam miejska siec z netem i place 60 zl...
na stronie http://www.numion.com/YourSpeed/ przestestowalem przepustowosc na polskich stronach w ciagu 5 min..
I transfer doszedl mi do 94 kbit/s
Zastanawiam sie czy nie zmienic na neostrade 128 kb/s ta na czas okreslony tez za 60zl
Czy ktos ma ta opcje jak tak to czy moze to sprawdzic na tej stronce???
Moze ktos cos wie o tym wiecej????
2. Mam drugie pytanie: jak polaczyc dwa kompy w domu z ktorych jeden jest podlaczony do miejskiej sieci(internetu).
ten drugi nie musi koniecznie miec tego neta. ale zeby mogly sie kompy widziec..
–czy wystarcza 2 karty sieciowe(jedna podlaczona do miejskiej sieci) i kabel cross???
–co sadzicie o Wi–fi
na stronie http://www.numion.com/YourSpeed/ przestestowalem przepustowosc na polskich stronach w ciagu 5 min..
I transfer doszedl mi do 94 kbit/s
Zastanawiam sie czy nie zmienic na neostrade 128 kb/s ta na czas okreslony tez za 60zl
2. Mam drugie pytanie: jak polaczyc dwa kompy w domu z ktorych jeden jest podlaczony do miejskiej sieci(internetu).
ten drugi nie musi koniecznie miec tego neta. ale zeby mogly sie kompy widziec..
–czy wystarcza 2 karty sieciowe(jedna podlaczona do miejskiej sieci) i kabel cross???
–co sadzicie o Wi–fi
Odpowiedzi: 6
studzik:
Witam. Tak się składa źe ostatnio załoźyłem sobie neostrade 128. Na numion.com wyszło mi dokładnie 128kb/s. Myślę więc źe ta opcja neostrady jest ok. z tym źe niestety jest ten 5GB limit. Nie mam moźliwości podłączenia do miejskiej sieci więc dla mnie to było najlepsze rozwiązanie.
Pozdrawiam.
A to to juź w archiwum znajdziesz. Będzie tam link do tematu z infojamy...
a jak mam skonfigrowac polaczenie na kompie podlaczanym
bo pierwszy komp to ma adres 192.168.x.x
tam brame i serwery DNS z miejskiej sieci
bo pierwszy komp to ma adres 192.168.x.x
tam brame i serwery DNS z miejskiej sieci
Przeciez nikt nie pisal ze masz podlaczac dwa kompy do jednej karty :shock: .studzik:
do jednej karty podlacze siec miejska to jak podlacze do tej karty drugiego kompa
Napisales przeciez ze masz juz polaczenie z siecia i pytales czy do podlaczenia drugiego kompa starcza dwie karty i kabel. Wlasnie w ten sposob starczy, bo oprocz karty ktora jest juz podlaczona, potrzebujesz jeszcze dwoch kart i kabla.
No chyba ze sobie router sprawisz, to wtedy wystarczy tylko jedna.
to niby jak mam podlaczyc do jednej karty podlacze siec miejska to jak podlacze do tej karty drugiego kompa (jakis dwojnik czy co??)
Jesli nie straszny Ci limit po przekroczeniu ktorego spada transfer, to oczywiscie bez roznicy :wink: .studzik:
Wystarczy.studzik:
Wi–fi ? IMO drozej.
Strona 1 / 1