Miejska siec czy Neostrada

1. Mam miejska siec z netem i place 60 zl...
na stronie http://www.numion.com/YourSpeed/ przestestowalem przepustowosc na polskich stronach w ciagu 5 min..
I transfer doszedl mi do 94 kbit/s

Zastanawiam sie czy nie zmienic na neostrade 128 kb/s ta na czas okreslony tez za 60zl

Czy ktos ma ta opcje jak tak to czy moze to sprawdzic na tej stronce???
Moze ktos cos wie o tym wiecej????

2. Mam drugie pytanie: jak polaczyc dwa kompy w domu z ktorych jeden jest podlaczony do miejskiej sieci(internetu).
ten drugi nie musi koniecznie miec tego neta. ale zeby mogly sie kompy widziec..
–czy wystarcza 2 karty sieciowe(jedna podlaczona do miejskiej sieci) i kabel cross???
–co sadzicie o Wi–fi

Odpowiedzi: 6

studzik:

Zastanawiam sie czy nie zmienic na neostrade 128 kb/s ta na czas okreslony tez za 60zl

Czy ktos ma ta opcje jak tak to czy moze to sprawdzic na tej stronce???
Moze ktos cos wie o tym wiecej????

Witam. Tak się składa źe ostatnio załoźyłem sobie neostrade 128. Na numion.com wyszło mi dokładnie 128kb/s. Myślę więc źe ta opcja neostrady jest ok. z tym źe niestety jest ten 5GB limit. Nie mam moźliwości podłączenia do miejskiej sieci więc dla mnie to było najlepsze rozwiązanie.

Pozdrawiam.
Kam
Dodano
24.06.2004 19:26:41
A to to juź w archiwum znajdziesz. Będzie tam link do tematu z infojamy...
Gagman
Dodano
23.06.2004 01:18:40
a jak mam skonfigrowac polaczenie na kompie podlaczanym
bo pierwszy komp to ma adres 192.168.x.x
tam brame i serwery DNS z miejskiej sieci
studzik
Dodano
23.06.2004 01:13:01
studzik:
do jednej karty podlacze siec miejska to jak podlacze do tej karty drugiego kompa
Przeciez nikt nie pisal ze masz podlaczac dwa kompy do jednej karty :shock: .
Napisales przeciez ze masz juz polaczenie z siecia i pytales czy do podlaczenia drugiego kompa starcza dwie karty i kabel. Wlasnie w ten sposob starczy, bo oprocz karty ktora jest juz podlaczona, potrzebujesz jeszcze dwoch kart i kabla.
No chyba ze sobie router sprawisz, to wtedy wystarczy tylko jedna.
EL NINO
Dodano
22.06.2004 01:56:49
to niby jak mam podlaczyc do jednej karty podlacze siec miejska to jak podlacze do tej karty drugiego kompa (jakis dwojnik czy co??)
studzik
Dodano
22.06.2004 00:52:20
studzik:
Jesli nie straszny Ci limit po przekroczeniu ktorego spada transfer, to oczywiscie bez roznicy :wink: .
studzik:
–czy wystarcza 2 karty sieciowe(jedna podlaczona do miejskiej sieci) i kabel cross???
Wystarczy.
Wi–fi ? IMO drozej.
EL NINO
Dodano
21.06.2004 20:17:45
studzik
Dodano:
21.06.2004 19:30:59
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1