Microsoft super technologia?

Witam.
Tak sobie myśle... jest sobie taki Microsoft i ma sobie taki Windows i jakos nie widac, zeby ten Windows byl taki innowacyjny... hmm moze zle to ująłem, ale np w jakimś tam centrum lotów w USA komputery pracują pod kontrolą systemów UNIX, a taki Windows, Server, 2003 jakos mi sie nie wydaje do takich prac (prawda, nigdy nie mialem z takimi do czynienia osobiście)... Ale to tak wyglada, ze są rózne firmy, ktore zajmują się czymś i jest taki Microsoft, ktory chce miec swoj jakby udzial we wszystkim ... nie ma takiego produktu MS, ktory byłby niezastąpiony, bezkonkurencyjny...

(niejasno..)

Odpowiedzi: 17

Rebe:
Zostaje Ci udzielone 376 ostatnie...
Za dobre sprawowanie anulowalem sobie wczesniejszych 375 ostrzezen. Licznik moze bic od nowa :wink: .

P.S. Duza *** musi byc wykrzyczana duzymi literkami. Gdyby mala byla, zmniejszylbym czcionke :P .
EL NINO
Dodano
07.09.2005 21:54:47
Ty mi, EL NINO, najwyraźniej tych biblijnych konotacji zazdraszczasz ;)

PS.
Zostaje Ci udzielone 376 ostatnie ostrzeźenie za nieuzasadnione pokrzykiwanie bez uzasadnienia.
Kolejny taki wyskok i się na listę bananów będzieszm ógł wpisać :mrgreen:
Rebe
Dodano
07.09.2005 21:39:57
Rebe:
gusioo:
EL NINO:
Wychodzi na to, zes *** :mrgreen: .

Ale jaka :mrgreen:

gusioo – Ty się opanuj. Nam tu takiej kryptoreklamy nie trzeba.
Fora pomyliłeś ......chyba :mrgreen:
To nie kurna kryptoreklama. To pytanie Chamie :P .
Gusioo, jak to jaka z Ciebie *** ? Duza kurna, WOŁOWA :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
07.09.2005 21:25:18
Rebe:
gusioo:
EL NINO:

Dzietam – na piachu mnie kcom, a na bravo jestem za stary.
8)
Anonymous
Dodano
07.09.2005 10:27:09
gusioo:
EL NINO:

Rebe
Dodano
07.09.2005 10:23:37
EL NINO:
gusioo:
...uźywałem (...) Linuksa i były problemy, z Windowsem teź mam.

Anonymous
Dodano
07.09.2005 10:13:14
gusioo:
...uźywałem (...) Linuksa i były problemy, z Windowsem teź mam.
EL NINO
Dodano
07.09.2005 10:03:21
Wszyscy psioczą, a go uźywają.
Ten temat to prowokacja i tyle.
Natomiast nie dziwię sie Kubie – gdyby prowadził centrum linuksowe to by pewnie pisał, źe Linuks rzondzi.
Ja tam uźywałem (i kto wie moźe znowu zacznę uźywać) Linuksa i były problemy, z Windowsem teź mam.
Anonymous
Dodano
07.09.2005 09:59:23
Kuba:
brtx:

Czyz to nie piękne :)

To jest wykorzystywanie pozycji monopolisty ;–)

G.... prawda – to umiejętność ....współpracy z mediami .

PS.
O części merytorycznej(?) się nie wypowiem, bo .... jedyne co z postem otwierajacem umiałem zrobić to go przenieść z działu w2k3,a i to nie iwem czy słusznie z racji braku rozumienia tekstu.
Rebe
Dodano
07.09.2005 08:46:47
brtx:

To jest wykorzystywanie pozycji monopolisty ;–)
Kuba
Dodano
07.09.2005 00:46:25
Poniekąd nawiąze do tematu... ;)

Wiecie ilu specjalistów z Microsoftu trzeba by wymienic zarówke?

Tak jest! Ani jednego. A jakby sie czepiali, Bill zwola szybko konferencje prasową i oglosi ze ciemnosc jest od dzis obowiązujacym standardem :)

8)
brtx
Dodano
07.09.2005 00:30:08
kietek:

Ale jest w tym troche racji ludzie wola krasc niz miec teoretycznie lepszy system za free ;)

Kraść? no nie wiem. Mysle, źe w Poslce jest coraz lepiej z legalnymi Windowsami, po za tym z tego co wiem, cały czas wzrasta odsetek komputerów sprzedawanych z Windows w werji OEM.
Problem z nie–popularnością innych systemów lezy chyba po stronie tego, źe uźytkownik domowy potrzebuje systemu do uźywania (piałem o tym niedawno na portalu ;–), a nie do ciągłego grzebania w nim lub np. kompilacji jądra. No nie?

UPDATE:
Yoda:

Najwięcej ludzi w Polsce starymi maluchami i golfami jeździ. Autobusami tudzieź. Oznacza to w rozumowaniu Twoim, źe najlepsze są? Hmm?
Koszt systemu niekoniecznie aspektem finansowym być musi. Czasu pracy (nauki) równieź kosztem moźe stać się.
Nie twierdzę, źe Linux lepszy czy gorszy jest. Nie wiem tego. Inny jest. Ale argumentację jak Twoją obalić łatrwo bardzo.

Pozdrawiam.

1. Tak, uwaźam, ze Windows jest najlepszym systemem dla uźytkowników domowych. Dla mnie to, źe Linux jest inny, nie przekreśla faktu, źe (wg mnie) jest po prostu gorszy do takich zastosowań.
Nie wiem jak jest np z serwerami, choć podobno tu Windowsów teź jest więcej.
2. Pisze tak dlatego, źe jestem jego największym fanem na tym forum, ktoś musi dosładazać aby się zrównowaźyło ;–)
(a ostatnio jeden wortal napisał nawet, źe jestem "miłośnikiem technologii Microsoftu". THX za takie okreslenia! :? ).
Kuba
Dodano
06.09.2005 23:43:10
Kuba:

No i właśnie to jest piękne. Wszyscy wiedzą źe Windows się wiesza i źe jest linux który jest stabilniejszy, tańszy aź do obrzydzenia, przyjaźniejsze ze swoim graficznym interfejsem, i w ogóle mniej amerykański, mniej globalistyczny i nie wyprodukowany przez źadną koporację. I co? Przytłaczjąca większość osób i tak uźywa Windowsa. Czyź to nie jest wspaniałe?

Najwięcej ludzi w Polsce starymi maluchami i golfami jeździ. Autobusami tudzieź. Oznacza to w rozumowaniu Twoim, źe najlepsze są? Hmm?
Koszt systemu niekoniecznie aspektem finansowym być musi. Czasu pracy (nauki) równieź kosztem moźe stać się.
Nie twierdzę, źe Linux lepszy czy gorszy jest. Nie wiem tego. Inny jest. Ale argumentację jak Twoją obalić łatrwo bardzo.

Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
06.09.2005 23:39:30
Kuba:
No i właśnie to jest piękne. Wszyscy wiedzą źe Windows się wiesza i źe jest linux który jest stabilniejszy, tańszy aź do obrzydzenia, przyjaźniejsze ze swoim graficznym interfejsem, i w ogóle mniej amerykański, mniej globalistyczny i nie wyprodukowany przez źadną koporację. I co? Przytłaczjąca większość osób i tak uźywa Windowsa. Czyź to nie jest wspaniałe?
P!otrek? :P
Ale jest w tym troche racji ludzie wola krasc niz miec teoretycznie lepszy system za free ;)
kietek
Dodano
06.09.2005 23:38:32
ERROR 5: bo nie wiedzialem jak to ująć, ale wlasnie oto mi chodzi, o windows w najnowoczesniejszych technologiach ale mi sie to nie widzi :)

Kuba: Windows rządzi!
StresM
Dodano
06.09.2005 23:02:36
StresM:
Witam.
Tak sobie myśle... jest sobie taki Microsoft i ma sobie taki Windows i jakos nie widac, zeby ten Windows byl taki innowacyjny... hmm moze zle to ująłem, ale np w jakimś tam centrum lotów w USA komputery pracują pod kontrolą systemów UNIX, a taki Windows, Server, 2003 jakos mi sie nie wydaje do takich prac (prawda, nigdy nie mialem z takimi do czynienia osobiście)... Ale to tak wyglada, ze są rózne firmy, ktore zajmują się czymś i jest taki Microsoft, ktory chce miec swoj jakby udzial we wszystkim ... nie ma takiego produktu MS, ktory byłby niezastąpiony, bezkonkurencyjny...

(niejasno..)

Kuba
Dodano
06.09.2005 22:43:09
musze sie przyznać, źe czytając twój post zrobiłem sobie niezły "burdel w głowie" :)

Jeśli dobrze sie połapałem, to moja odp brzmi: windowsa moźna równie dobrze uźywać w tych kontrolach lotów itp. (tylko potrzebne jest oprogramowanie pod niego)
MetaVirus
Dodano
06.09.2005 22:19:16
StresM
Dodano:
06.09.2005 21:12:36
Komentarzy:
17
Strona 1 / 1