microsoft printer spooler service co to jest???

bardzo mnie wkurza to cos bo za kazdym razem jak wlaczam kompa program tem laczy sie z netem i denerwuje mojego norton internet securitu. nie pomaga blokada tudziez zezawalanie temu programowi na dostep do netu po restarcie norton znowu sie glupio pyta co zrobic z tym programem a pyta sie z 7 –8 razy wiec jest to troche upierdliwe. konkludujac co to jest i czy jest potrzebne a jesli nie jak to wylaczyc????

Odpowiedzi: 6

Witam.

Spróbuj otworzyć połączenia sieciowe. Wejdź we właściwości twojego połączenia internetowego i usuń zaznaczenie przy opcji "udostępnianie plików i drukarek...". Moźe to pomoźe :)
ziomallz
Dodano
22.01.2006 17:05:58
nic z tych rzeczy nikomu nic nie udostępniam drukarke mam lexmarka z602 jest tam opcja aktualizacji sterownikow ale tylko na zyczenie i Norton wykrywa ja jako osobny program. musze jadnak zauwazyc ze po zastosowaniu pierwszej porady komunikat wystepuje duzo duzo rzadziej wiec to chyba jest to. a zablokowac sie tego holerstwa niestety nie da jak pisalem w pierwszym poscie czy zezwalam czy blokuje po jakims czasie norton rozpoznaje to jako nowy proces i sie zwielka troska pyta co zrobic:)
dzieki za porade EL
Bohul
Dodano
13.02.2005 14:22:24
Udostepniasz jakies drukarki ? Czy tez masz zmapowane drukarki sieciowe ? Masz swoja drukarke ? Moze zostawiles w msconfig automatyczna aktualizacje driverow drukarki ?
Jesli sobie nie poradzisz – zablokuj ta komunikacje.
EL NINO
Dodano
12.02.2005 23:28:02
niestety nic to nie dalo dzisiaj znowu wyskoczyl moj ulubiony komunikat powitalny :(
Bohul
Dodano
12.02.2005 12:35:03
dzieki EL dam znac czy pomoglo
Bohul
Dodano
11.02.2005 12:30:12
To nie program a jak z nazwy wynika: "usluga". Zobacz co sie bedzie dzialo, gdy wylaczysz wyszukiwanie "udostepnionych folderow i drukarek". W Narzedzia, Widok, zebys sie nie pytal za chwile: "gdzie ?".
EL NINO
Dodano
10.02.2005 20:51:32
Bohul
Dodano:
10.02.2005 20:04:55
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1