Menu wyslij do

Witam .
Mam problem z umieszczeniem nowego skrotu do menu wyslij do, wklejam konkretny skrot do folderu send to w swoim profilu jak i w all users a takze w system32/config/systemprofile/send to i po klknieciu w jakis plik niestety ale nie ma mojego skrotu, co jest grane co robie nie tak ? zaznaczam ze w docelowym pliku sciezka do send to jest poprawna np: "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /sendto:
Pozdrawiam i prosze o odpowiedz, a w szukajce byłem

Odpowiedzi: 7

Samych skrótów do plików *.exe nie widac? Sprawdź jak będzie z katalogami.
W rejestrze w:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
Sprawdź scieźkę w wartości SendTo, tak samo w HKLM
Bobi
Dodano
13.12.2005 16:46:16
probowalem przeinstalowac to nic nie daje , w ogole zaden plik .exe nie chce sie pokazac w PPM.Jak sie nie da to trodno , ale myslalem ze ktos moze bedzie znal odpowiedz, kombinowalem tez w rejestrze i nic.
Pozdrawiam.
malymulpepe
Dodano
10.12.2005 18:21:29
faktycznie jest cos takiego, sprawdzalem u siebie. probowales przeinstalowac skype?
Sheriff
Dodano
09.12.2005 19:41:50
Sheriff:
a powiedz mi jak chcesz wyslac plik do programu? jaki to ma sens wyslanie powiedzmy zdjecia do pliku skype.exe ? rozumiem przez skype wyslac komus plik ale do programu?? i jaki to ma dac efekt?
"C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /sendto: jezeli chodzi o skype to jest wlasnie to chodzi o to ze wtedy pokazuje sie okno ze wszystkimi kontaktami i moge wybrac opcje wyslania pliku do wszystkich, nie musze otwierac okna skype i wybierac kontakt do ktorego chce wyslac plik , skype automatycznie przy instalacji umieszcza taki skrot w send to ale u mnie on nie pojawia sie w PPM a u znajomych tak i to tyle jezeli chodzi o to "dlaczego"
Pozdrawiam
malymulpepe
Dodano
09.12.2005 19:24:22
a powiedz mi jak chcesz wyslac plik do programu? jaki to ma sens wyslanie powiedzmy zdjecia do pliku skype.exe ? rozumiem przez skype wyslac komus plik ale do programu?? i jaki to ma dac efekt?
Sheriff
Dodano
09.12.2005 19:17:20
dzieki ale jak juz napisalem to tak wlasnie robilem i niestety w PPM wyslij do nie ma tego skrotu. Sa tylko wyslij do pulpt, folder zip, dyskietka, napedy CD, naped wirtualny, i moje dokumenty, zauwazylem tylko ze jezeli utworze skrot do folderu to on sie pojawi w PPM "wyslij do" do konkretnego programu jednak nie pojawia sie – dziwne
malymulpepe
Dodano
09.12.2005 18:43:49
Znajdz na dysku katalog C:\Documents and Settings\Nazwa_Twojego_Konta\SentTo (jest ukryty), prawoklik – nowy – skrót, wpisujesz ścieźkę do katalogu, podajesz wyświetlaną nazwę i gotowe.
Bobi
Dodano
09.12.2005 18:37:16
malymulpepe
Dodano:
09.12.2005 18:20:32
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1