menu kontekstowe: jak przywrocic polecenie
jakis czas temu, dokladnie nie wiem kiedy. zauwazylem to wczoraj z menu kontekstowego zniknal mi nowy–obraz mapa bitowa. czy da sie to jakos odzyskac?
Odpowiedzi: 10
dzieki sh@dow :)
po dodaniu tego wpisu od Ciebie dziala jak klikne ppm ale tylko raz, potem wraca do stanu poprzedniego.
chyba dam sobie spokoj z tym. bede musial sobie radzic do nastepnego formata ;). ale to w sumie ciekawe czemu tak sie dzieje.
po dodaniu tego wpisu od Ciebie dziala jak klikne ppm ale tylko raz, potem wraca do stanu poprzedniego.
chyba dam sobie spokoj z tym. bede musial sobie radzic do nastepnego formata ;). ale to w sumie ciekawe czemu tak sie dzieje.
W moim rejestrze znalazłem takie wpisy jak w załączniku, do tego wyeksportowałem ci czesc rejestru shellnew ( moze ci sie przyda)http://www.bronowski.pl/~ryjek/rejestr/menu.reg
no niestety nie pomoglo :(
powylaczalem sobie wprawdzie zbedne polecenia,
w Templates dodalem obraz–mapa bitowa ale w menu nadal jej nie ma.
powylaczalem sobie wprawdzie zbedne polecenia,
w Templates dodalem obraz–mapa bitowa ale w menu nadal jej nie ma.
oki.
dzieki za pomoc:)
pokombinuje z TweakUI moze cos da :)
dzieki za pomoc:)
pokombinuje z TweakUI moze cos da :)
spike24:
cholera, a od czego to moglo zniknac?
Trudno orzec, ale mam jeszcze jeden pomysł. Sciągnij i zainstaluj TweakUI i w nim w sekcji Templates masz moźliwośc dodania pozycji (Create) – o ile jej tam nie będzie, wskarzesz obraz o rozszerzeniu *.bmp po prostu.
tu jest tak samo
[HKEY_CLASSES_ROOT\.bmp\ShellNew]
"NullFile"=""
"NullFile"=""
tu jest tak samo
"NullFile"=""
"NullFile"=""
Tu wygląda ok, w takim razie sprawdź jeszcze w HKEY_CLASSES_ROOT\.bmp\ShellNew
mam tam tylko cos takiego:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\.bmp\ShellNew]
"NullFile"=""
to chyba nie jest oki
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\.bmp\ShellNew]
"NullFile"=""
to chyba nie jest oki
Powinno się dać. Skocz w edytorze rejestru do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\.bmp\ShellNew i sprawdz czy ostatni człon ShellNew nie ma na końcu lub początku znaku minusa np. Jeśli tak to usuń go.
Gdybyś nie miał wcale takiego klucza to moźe Ci go ktos wyeksportuje ze swojego rejestru, niestety u mnie zaginął :wink:
Gdybyś nie miał wcale takiego klucza to moźe Ci go ktos wyeksportuje ze swojego rejestru, niestety u mnie zaginął :wink:
Strona 1 / 1