menu kontekstowe i drukarka

Witam.Mam 2 problemy i opisze je w jednym poście ponieważ spotkałem się z opiniami , że pisanie posta pod postem jest sposobem na dopunktowanieStick out tongue.Konkretnie - chciałbym dodać do menu kontekstowego odnośnik Microsoft Word - czyli klikamy ppm -> nowy -> Microsoft Word - wiem , że to powinno być normalne , ale nie jest - po "jakiejś niezidentyfikowanej" operacji po prostu zniknęło(nie mój komputer, teoretycznie nie moja sprawa , ale,.....).Z tego co się orientuje to dodaje się jakiś wpis w rejestrze - mógłby mnie ktoś naprowadzić?

Druga sprawa - po podłączeniu drukarki(bardziej urządzenia wielofunkcyjnego-skaner,drukarka,xero...) do portu usb komputer się zawiesza. Żadnej reakcji - odłączam kabel usb od portu i zaczyna wszystko działać.Na początku myślałem że to wina portu - ale jak podłączyłem myszkę do działa - później stwierdziłem ,że to wina sterowników i je odinstalowałem - nie pomogło - po podłączeniu kabla system wariuje ponownie- bez sterowników.Specyfikacji komputera dobrze nie pamiętam - jest to lapek - intel core duo , 1,5 GB RAMU - tyle mogę napisaćWink. Za wszelką pomoc serdecznie dziękujeBig Smile 

Odpowiedzi: 1

Ogólnie: Za mało informacji...
 Odnośnie menu kontekstowego: Najłatwiej jest ponownie zainstalować Office'a/Worda, jeśli to odpada (lub chodzi o HOWTO) to:
  1. Uruchom program REGEDIT.EXE i przejdź do klucza HKEY_CLASSES_ROOT\.doc .
  2. W gałęzi .doc utwórz klucz odpowiadający szablonowi dokumentu word.template.8 (dla starszych Office'ów) lub word.template.10 (dla 2003), a następnie klucz ShellNew; jeżeli te klucze już istnieją, należy je wyszukać.
  3. Utwórz następujący wpis W KLUCZU ShellNew:
    • Typ: Wartość ciągu
    • Nazwa: Nullfile
    • Wartość: pusta
  4. Zamknij Edytor rejestru i zaktualizuj pulpit przy użyciu klawisza <F5> (dla pewności również - Odśwież - pulpit z menu kontekstowego. Powinno być OK    (polecam przestudiować http://binboy.sphere.pl/down.php?idmk=264&name=yes   lub to   http://support.microsoft.com/kb/829383/PL/)
Odnośnie drukarki: właśnie jakiej drukarki ? ...(bardziej urządzenia wielofunkcyjnego-skaner,drukarka,xero...), czyli kombajn ale marka, model, na USB 1.1 czy 2.0 bo po intel core duo wiem, że laptop ma USB 2.0 ? Jaki system (Windows) XP? Ma zainstalowany SP2 ?
Nie ma żadnej informacji o pozostałych podłączonych pod USB urządzeniach (jesli takie są - poza myszą): modem Neostrady na USB ? Może podłączony jest Hub USB (to bardzo ważne)? Może, może....  ZA MAŁO INFO, czekam na więcej i pozdrawiam

HaQuEr
Dodano
28.03.2007 19:43:03
fanatico
Dodano:
28.03.2007 10:55:08
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1