menu kontekstowe i drukarka
Witam.Mam 2 problemy i opisze je w jednym poście ponieważ spotkałem się z opiniami , że pisanie posta pod postem jest sposobem na dopunktowanie.Konkretnie - chciałbym dodać do menu kontekstowego odnośnik Microsoft Word - czyli klikamy ppm -> nowy -> Microsoft Word - wiem , że to powinno być normalne , ale nie jest - po "jakiejś niezidentyfikowanej" operacji po prostu zniknęło(nie mój komputer, teoretycznie nie moja sprawa , ale,.....).Z tego co się orientuje to dodaje się jakiś wpis w rejestrze - mógłby mnie ktoś naprowadzić?
Druga sprawa - po podłączeniu drukarki(bardziej urządzenia wielofunkcyjnego-skaner,drukarka,xero...) do portu usb komputer się zawiesza. Żadnej reakcji - odłączam kabel usb od portu i zaczyna wszystko działać.Na początku myślałem że to wina portu - ale jak podłączyłem myszkę do działa - później stwierdziłem ,że to wina sterowników i je odinstalowałem - nie pomogło - po podłączeniu kabla system wariuje ponownie- bez sterowników.Specyfikacji komputera dobrze nie pamiętam - jest to lapek - intel core duo , 1,5 GB RAMU - tyle mogę napisać. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuje
Odpowiedzi: 1
Odnośnie menu kontekstowego: Najłatwiej jest ponownie zainstalować Office'a/Worda, jeśli to odpada (lub chodzi o HOWTO) to:
- Uruchom program REGEDIT.EXE i przejdź do klucza HKEY_CLASSES_ROOT\.doc .
- W gałęzi .doc utwórz klucz odpowiadający szablonowi dokumentu word.template.8 (dla starszych Office'ów) lub word.template.10 (dla 2003), a następnie klucz ShellNew; jeżeli te klucze już istnieją, należy je wyszukać.
- Utwórz następujący wpis W KLUCZU ShellNew:
• Typ: Wartość ciągu
• Nazwa: Nullfile
• Wartość: pusta - Zamknij Edytor rejestru i zaktualizuj pulpit przy użyciu klawisza <F5> (dla pewności również - Odśwież - pulpit z menu kontekstowego. Powinno być OK (polecam przestudiować http://binboy.sphere.pl/down.php?idmk=264&name=yes lub to http://support.microsoft.com/kb/829383/PL/)
Nie ma żadnej informacji o pozostałych podłączonych pod USB urządzeniach (jesli takie są - poza myszą): modem Neostrady na USB ? Może podłączony jest Hub USB (to bardzo ważne)? Może, może.... ZA MAŁO INFO, czekam na więcej i pozdrawiam