Matura z Informatyki
Mam pytanie do wszystkich fanatych informatyki ktorzy zdawali badz zamierzają zdawać z niej maturę (podstawową i rozszerzoną). Czy wiecie jakie zagadnienia obowiązują na NOWĄ MATURĘ co jest wymagane.
Odpowiedzi: 5
na maturze zdajesz obowiązkowo j.polski j.obcy i dodatkowo matematyke/fizyke/wiedze o tańcu itp . Moźesz wybrać czwarty przedmiot według własnej woli np tą informatyke .Moźna wybrać max3 dodatkowe przedmioty . W tamtym roku matura z infy była strasznie trudna :(
odnośnie adik 154 ale o co chodzi z tym zamiast fizyki "jako przedmiot dodatkowy" dodatkowy czyli jak? Nieobowiazkowo (czy ponad planowo)
czterech_:przemyslales to? matury z informatyki w tym roku nie bylo praktycznie nigdzie w wymaganiach na studia...
o ile wiem to wiele uczelni jako przedmiot na maturze dla kierunków Informatycznych wymaga:
>> Matematyki (rozszeźonej) [obowiązkowo]
>> oraz Fizyki lub Informatyki jako przedmiot dodatkowy, wiec Informatyke jak najbardziej warto zdawać (jesli ktos nie chce fizyki) i ja zamieźam za rok własnie z infy maturke pisać.
A co jest wymagane, no oczywiście C++
Pozdrawiam
ale zawsze moźesz wybrac jako przedmiot (nie pamietam ja to sie nazywa) tako ponad planowy, którego niezdanie nic nie grozi, tak mi sie przynajmniej wydaje
przemyslales to? matury z informatyki w tym roku nie bylo praktycznie nigdzie w wymaganiach na studia...