Matura z Informatyki

Mam pytanie do wszystkich fanatych informatyki ktorzy zdawali badz zamierzają zdawać z niej maturę (podstawową i rozszerzoną). Czy wiecie jakie zagadnienia obowiązują na NOWĄ MATURĘ co jest wymagane.

Odpowiedzi: 5

na maturze zdajesz obowiązkowo j.polski j.obcy i dodatkowo matematyke/fizyke/wiedze o tańcu itp . Moźesz wybrać czwarty przedmiot według własnej woli np tą informatyke .Moźna wybrać max3 dodatkowe przedmioty . W tamtym roku matura z infy była strasznie trudna :(
Lipton
Dodano
07.09.2005 23:16:39
odnośnie adik 154 ale o co chodzi z tym zamiast fizyki "jako przedmiot dodatkowy" dodatkowy czyli jak? Nieobowiazkowo (czy ponad planowo)
mr_duck
Dodano
07.09.2005 23:13:35
czterech_:
przemyslales to? matury z informatyki w tym roku nie bylo praktycznie nigdzie w wymaganiach na studia...

o ile wiem to wiele uczelni jako przedmiot na maturze dla kierunków Informatycznych wymaga:

>> Matematyki (rozszeźonej) [obowiązkowo]
>> oraz Fizyki lub Informatyki jako przedmiot dodatkowy, wiec Informatyke jak najbardziej warto zdawać (jesli ktos nie chce fizyki) i ja zamieźam za rok własnie z infy maturke pisać.

A co jest wymagane, no oczywiście C++

Pozdrawiam
adik154
Dodano
07.09.2005 21:52:05
ale zawsze moźesz wybrac jako przedmiot (nie pamietam ja to sie nazywa) tako ponad planowy, którego niezdanie nic nie grozi, tak mi sie przynajmniej wydaje
damiancore
Dodano
07.09.2005 19:42:11
przemyslales to? matury z informatyki w tym roku nie bylo praktycznie nigdzie w wymaganiach na studia...
czterech_
Dodano
07.09.2005 19:35:00
mr_duck
Dodano:
07.09.2005 19:16:11
Komentarzy:
5
Strona 2 / 2