Mapowanie dysków – parametry
Czy jest w XP moźliwość ustawienia dozwolonych liter do mapowania dysków sieciowych?
Mapuje dyski z Novella i jeden mapuje mi sie na dysk E:. Nie wiem skąd on się tam bierze, bo na innych systemach (Win 98, 2000) tego mapowania nie ma. Wszystkie systemy korzystają z jednego skryptu logowania.
Mapuje dyski z Novella i jeden mapuje mi sie na dysk E:. Nie wiem skąd on się tam bierze, bo na innych systemach (Win 98, 2000) tego mapowania nie ma. Wszystkie systemy korzystają z jednego skryptu logowania.
Odpowiedzi: 7
Żółty:
Moźe ten dysk jest zmapowany w Windowsie z zaznaczeniem, źeby się podłączał ponownie. Zobacz prawy klawisz na Mój komputer –> Odłącz dysk sieciowy ...
Niestety to nie takie proste :(
Moźe ten dysk jest zmapowany w Windowsie z zaznaczeniem, źeby się podłączał ponownie. Zobacz prawy klawisz na Mój komputer –> Odłącz dysk sieciowy ...
EL NINO:
Nie znam w ogole Novela a wiec nie pomoge ani troche. Przykro mi.
Rozumiem. Dzięki za chęci.
Nie znam w ogole Novela a wiec nie pomoge ani troche. Przykro mi.
EL NINO:
Jak wyglada ten skrypt ? Nie podajesz w skrypcie litery pod jaka ma sie zmapowac zasob ?
To jest skrypt Novellowy. Podaję litery ale jeden dysk się mapuje sam dodatkowo.
MAP DISPLAY OFF
MAP F:=SYS:LOGIN
MAP G:=KWES:G
MAP S1:=SYS:LOGIN
MAP S2:=SYS:PUBLIC
MAP S3:=G:\NAT
MAP DISPLAY ON
Mi się dodatkowo pojawia dysk E:, wygląda jakby ponownie mapował się S1:
Jak wyglada ten skrypt ? Nie podajesz w skrypcie litery pod jaka ma sie zmapowac zasob ?
net help use ?
Strona 1 / 1