Mapa bitowa...

Juź kiedyś pisałem o tym problemie, lecz niestety nie doczekałem się odpowiedzi... A więc piszę jeszcze raz. Mam błąd mapy bitowej woluminu. Ten problem dotyczny tylko partycji na której jest system Windows XP +SP1. Wszystko normalnie chodzi, tyle źe jest ten błąd. Nie zawracałbym Wam głowy, ale moja koleźanka i zarazem sąsiadka ma taki sam problem :shock: Dosłownie ten sam błąd, i teź ma tak samo podzielony dysk (tyle źe druga partycja jest nieco mniejsza). Ona tak samo jak i ja jest na platformie Intela (chipset i procesor), no i teź ma dysk SATA (sam jest konfigurowałem komputer :D ). Moźecie mi powiedzieć, dlaczego na dwóch innych komputerach mamy takie same błędy? Skąd to się bierze? A moźe kaźdy z dyskiem SATA, albo na platformie Intela ma takie coś? Moźe ich kontroler wbudowany w chipset jest fakiś felerny? Proszę o pomoc

Odpowiedzi: 5

sprawdź chkdsk /r
Anonymous
Dodano
24.07.2005 12:14:47
Tak
/matthew/
Dodano
24.07.2005 11:59:11
/matthew/:
Uźyłem, ale to nic nie daje. Niby naprawia, ale jednak nie

Skanujesz dysk przed uruchominiem systemu ?
Anonymous
Dodano
24.07.2005 11:55:06
Uźyłem, ale to nic nie daje. Niby naprawia, ale jednak nie
/matthew/
Dodano
24.07.2005 11:48:42
/matthew/:
Mam błąd mapy bitowej woluminu.
No to co ? Kazdemu sie moze zdarzyc. To ze chkdsk wykryl blad nie znaczy ze naprawi, poniewaz do naprawy potrzebuje przelacznika o ktorym zreszta wypluwa informacje.
Uzyles przelacznika /f ?
EL NINO
Dodano
23.07.2005 22:47:08
/matthew/
Dodano:
23.07.2005 16:37:46
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1