Mandrake 9.2 vs. napedy LG
dzis przegladajac strony internetowe, natknalem sie na pewnien artykul na temat linuxa mandrake`a 9.2, ktory niszczy napedy LG. slyszalem o tym wczesniej, lecz nie byly to sprawdzon informacje.
proponuje przeczytac ten artykul : http://www.linuxfan.pl/sprzet/sprzet–2003/10.2003/2156.php3
proponuje przeczytac ten artykul : http://www.linuxfan.pl/sprzet/sprzet–2003/10.2003/2156.php3
Odpowiedzi: 9
AAAAA sory rzeczywiscie.
Sory to przez tego slwestra.
Sprobuje cos poszuakc jak znajde to dam znac. :D :D
UPDATE:Zdaje sie, ze znalazlem.To bedzie chyba TO.Dzisiaj u mnie slabo z angielskim lae zdaje mi sie, ze oni ostrzegaja o tym bledzie.
Sory to przez tego slwestra.
Sprobuje cos poszuakc jak znajde to dam znac. :D :D
UPDATE:Zdaje sie, ze znalazlem.To bedzie chyba TO.Dzisiaj u mnie slabo z angielskim lae zdaje mi sie, ze oni ostrzegaja o tym bledzie.
Warning: Some LG CD–ROM drives have a firmware bug and should be updated before any installation attempt. Please visit this page for more info.
Przecieź pisałem na górze tematu :idea: Potrzebna mi jest źeby uszkodzić swój napęd i wymienić na nowszy (napęd mam na gwarancji ale juź go nie produkują 8) )
Najlepiej ten kto ma LG to zeby przetestowal. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink: :wink:
Tak na powaznie to trzeba by troche poszukac.
PS.Tylko po co Ci uszkodzona instalka?
Tak na powaznie to trzeba by troche poszukac.
PS.Tylko po co Ci uszkodzona instalka?
Uszkodzone czyli starsze wersje :wink: Bo jush wypuścili poprawne 8)
a jak sie dowiesz czy jest uszkodzona ? :P musi ci a dac komu padl napedPgX:
W Enterze jakiś koleś:
Instalator wersji 9.2 niszczył bezpowrotnie napędy CD firmy LG
A ja mam combo :? no niewiem czy się uda.
PS. A ma ktoś w końcu tą uszkodzoną wersję instalatora :?:
W Enterze jakiś koleś:
Instalator wersji 9.2 niszczył bezpowrotnie napędy CD firmy LG
A ja mam combo :? no niewiem czy się uda.
PS. A ma ktoś w końcu tą uszkodzoną wersję instalatora :?:
ja mam LG CRD–8522B takze nic mi nie grozi, aszkoda bo mi naped cos szwankuje ostatnio :P
Mozesz sprobowac dac go do serwisu i powiedziec, ze sie zepsol i opisac, ze ni z tego ni zowego przestal odtwarzac plyty i zeby sprawdzili co z nim jest.Nie iwem czy jak stwierdza, ze sie nie da naprawic to czy da rade go wymienic, ale raczej powinno.
Kupiłem go 1,5 roku temu a on ma 3 letnią gwarancję. Ale i tak nie uda sięgo chyba "uszkodzić programowo" bo to jest napęd (informacje o nim z AIDY32):
HL–DT–ST RW/DVD GCC–4120B Hitachi–LG DVD–ROM/CD–RW DVD:8x, CD:12x/8x/32x
HL–DT–ST RW/DVD GCC–4120B Hitachi–LG DVD–ROM/CD–RW DVD:8x, CD:12x/8x/32x
Strona 1 / 1