MAM WIN XP I NIECHCE MI SIE NIC WLACZYC WIDAC TYLKO PULPIT
mam problem z winowsem.złapałem jakiegoś trojana i mi się popsuł windows.nie wlącza się pulpit.zostaje tylko sama tapeta .w menadźerze jest 19 zadań ale to te podstawowe.nie mogę wejść w inmternet explorer ,ani w mój komputer.odpaliłem mks–vir z menadźera.znalazł jakieś trojany i skasował 2 z 3.trzeciego nie mógł.więc wywaliłem sam .gdy wpisuje w nowe zadanie c: wyskakuje okienko;wystąpił problem z przesłąniem polecenia do programu.a explorera nie da się uruchomić.co mam zrobić?pomózcie :?:
Odpowiedzi: 14
Zle zrobileś, bylo go odpalic w trybie awaryjnym i przeskanowac lepszym antyvirusem. Mialem dokladnie to samo co ty tylko ja mialem okolo 200 wirusów. Przeskanowalem go Kasperskym i sobie poradzil
weźcie kurna ten Xp to se moźna w du.. wsadzić.zaczęłem wczoraj instalować.szło normalnie.i pod koniec restartował jak zwykle i ***.nie włączył sięjuź póxniej xp.tylko mrygnął podczas uruchamiania i później wyskakiwał niebieski ekran ,źę cos tam źe moźe jest wirus czy coś.nie spisałem błędu.właćznie w awaryjnym teź nic nie dało bo było tak samo.na szczęscid istniej takie coś jak dyskietka startowa od 98.znowu mnie uratowała.obyło się bez formata.najpierw zainstalowałem 98.i na to dopiero xp.i śmiga.tylko miałem mały problem z netem.ale juź jestem back. :D
Nie koniecznie syfy, coś mi świta źe takie klocki zostawały po uaktualnieniu starszych Windowsów do XP.
Jesli sa w \system a nie w \system32, to rzeczywiscie syfy.
klonpiotr:
O4 – HKLM\..\Run: [internat.exe] internat.exe
O4 – HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
A czy to powinno być ?? W XP chyba raczej nie ...
Przeszukaj dysk w poszukiwaniu tych plików – jak jakiś znajdziesz to sprawdź we właściwościach czy producentem jest Microsoft (zakładka Wersja) – jak nie o wywalaj ;)
raz juź tak robiłem.i mi się podczas instalaji zwiesił czy coś i dalej nie chciał iść.i musiałęm zrobić formata niestety.to instaluje
Rzeczywiscie, nic nie ma. Odpal wiec naprawe przez nakladke systemu. Nie ma sie co szczypac.
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 18:46:33, on 2005–10–22
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2600.0000)
Running processes:
D:\WINDOWS.000\System32\smss.exe
D:\WINDOWS.000\SYSTEM32\winlogon.exe
D:\WINDOWS.000\system32\services.exe
D:\WINDOWS.000\system32\lsass.exe
D:\WINDOWS.000\system32\svchost.exe
D:\WINDOWS.000\System32\svchost.exe
D:\WINDOWS.000\system32\spoolsv.exe
D:\Program Files\MKS\Bin\NetMonSV.exe
C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti–Virus Personal Pro 5\kavmm.exe
D:\Program Files\MKS\Bin\mksmonsv.exe
D:\Program Files\MKS\Bin\mks_scan.exe
D:\WINDOWS.000\System32\taskmgr.exe
D:\Program Files\D–Link AirPlus\AIRPLUS.EXE
C:\Program Files\Opera\Opera.exe
D:\WINDOWS.000\System32\cmd.exe
D:\Documents and Settings\Klonowscy\Moje dokumenty\hijackthis\HijackThis.exe
D:\WINDOWS.000\regedit.exe
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
F2 – REG:system.ini: Shell=explorer.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS.000\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM\..\Run: [NeroCheck] D:\WINDOWS.000\System32\\NeroCheck.exe
O4 – HKLM\..\Run: [PowerStrip] c:\program files\powerstrip\pstrip.exe
O4 – HKLM\..\Run: [MKS_MENU] D:\Program Files\MKS\Bin\mks_menu.exe
O4 – HKLM\..\Run: [ABREGMON] D:\Program Files\MKS\Bin\ABregmon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS.000\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 – HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] D:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\jusched.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NetPanel] "D:\Program Files\NetPanel\Starter.exe" /path="D:\Program Files\NetPanel"
O4 – HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 –k
O4 – HKLM\..\Run: [TkBellExe] "D:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe" –osboot
O4 – HKLM\..\Run: [KAV50] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti–Virus Personal Pro 5\kav.exe" –run –n PersonalPro –v 5.0.0.0
O4 – HKCU\..\Run: [eMuleAutoStart] D:\Program Files\eMule\emule.exe –AutoStart
O4 – Startup: HDDlife.lnk = D:\Program Files\BinarySense\HDDlife\HDDlife.exe
O4 – Global Startup: D–Link AirPlus.lnk = ?
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = D:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 – Extra context menu item: &Google Search – res://D:\Program Files\Google\googletoolbar.dll/cmsearch.html
O8 – Extra context menu item: &ICQ Toolbar Search – res://D:\Program Files\ICQToolbar\toolbaru.dll/SEARCH.HTML
O8 – Extra context menu item: Backward &Links – res://D:\Program Files\Google\googletoolbar.dll/cmbacklinks.html
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://D:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O9 – Extra button: ICQ Lite – {B863453A–26C3–4e1f–A54D–A2CD196348E9} – D:\Program Files\ICQLite\ICQLite.exe
O9 – Extra 'Tools' menuitem: ICQ Lite – {B863453A–26C3–4e1f–A54D–A2CD196348E9} – D:\Program Files\ICQLite\ICQLite.exe
O9 – Extra button: FlashGet – {D6E814A0–E0C5–11d4–8D29–0050BA6940E3} – D:\PROGRA~1\FLASHGET\flashget.exe
O9 – Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet – {D6E814A0–E0C5–11d4–8D29–0050BA6940E3} – D:\PROGRA~1\FLASHGET\flashget.exe
O23 – Service: ArcaBit NetMonitor (ABNetMon) – ArcaBit sp. z o.o. – D:\Program Files\MKS\Bin\NetMonSV.exe
O23 – Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) – Macrovision Corporation – D:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 – Service: KLBLMain – Kaspersky Lab – C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti–Virus Personal Pro 5\kavmm.exe
O23 – Service: MkSUpdateInt – MkS Sp. z o. o. – D:\Program Files\MKS\bin\MkSUpdateInt.exe
O23 – Service: MkS_Vir Monitor (MksVirMonSvc) – Unknown owner – D:\Program Files\MKS\Bin\mksmonsv.exe
O23 – Service: MkS_Scan – Unknown owner – D:\Program Files\MKS\Bin\mks_scan.exe
O23 – Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) – NVIDIA Corporation – D:\WINDOWS.000\System32\nvsvc32.exe
log chyba czysty.ten plik podmieniłem ale nic się nie stało.a w rejestrze to nie wiem czy coś zmieniać?
Scan saved at 18:46:33, on 2005–10–22
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2600.0000)
Running processes:
D:\WINDOWS.000\System32\smss.exe
D:\WINDOWS.000\SYSTEM32\winlogon.exe
D:\WINDOWS.000\system32\services.exe
D:\WINDOWS.000\system32\lsass.exe
D:\WINDOWS.000\system32\svchost.exe
D:\WINDOWS.000\System32\svchost.exe
D:\WINDOWS.000\system32\spoolsv.exe
D:\Program Files\MKS\Bin\NetMonSV.exe
C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti–Virus Personal Pro 5\kavmm.exe
D:\Program Files\MKS\Bin\mksmonsv.exe
D:\Program Files\MKS\Bin\mks_scan.exe
D:\WINDOWS.000\System32\taskmgr.exe
D:\Program Files\D–Link AirPlus\AIRPLUS.EXE
C:\Program Files\Opera\Opera.exe
D:\WINDOWS.000\System32\cmd.exe
D:\Documents and Settings\Klonowscy\Moje dokumenty\hijackthis\HijackThis.exe
D:\WINDOWS.000\regedit.exe
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
F2 – REG:system.ini: Shell=explorer.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS.000\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM\..\Run: [NeroCheck] D:\WINDOWS.000\System32\\NeroCheck.exe
O4 – HKLM\..\Run: [PowerStrip] c:\program files\powerstrip\pstrip.exe
O4 – HKLM\..\Run: [MKS_MENU] D:\Program Files\MKS\Bin\mks_menu.exe
O4 – HKLM\..\Run: [ABREGMON] D:\Program Files\MKS\Bin\ABregmon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS.000\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 – HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] D:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\jusched.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NetPanel] "D:\Program Files\NetPanel\Starter.exe" /path="D:\Program Files\NetPanel"
O4 – HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 –k
O4 – HKLM\..\Run: [TkBellExe] "D:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe" –osboot
O4 – HKLM\..\Run: [KAV50] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti–Virus Personal Pro 5\kav.exe" –run –n PersonalPro –v 5.0.0.0
O4 – HKCU\..\Run: [eMuleAutoStart] D:\Program Files\eMule\emule.exe –AutoStart
O4 – Startup: HDDlife.lnk = D:\Program Files\BinarySense\HDDlife\HDDlife.exe
O4 – Global Startup: D–Link AirPlus.lnk = ?
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = D:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 – Extra context menu item: &Google Search – res://D:\Program Files\Google\googletoolbar.dll/cmsearch.html
O8 – Extra context menu item: &ICQ Toolbar Search – res://D:\Program Files\ICQToolbar\toolbaru.dll/SEARCH.HTML
O8 – Extra context menu item: Backward &Links – res://D:\Program Files\Google\googletoolbar.dll/cmbacklinks.html
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://D:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O9 – Extra button: ICQ Lite – {B863453A–26C3–4e1f–A54D–A2CD196348E9} – D:\Program Files\ICQLite\ICQLite.exe
O9 – Extra 'Tools' menuitem: ICQ Lite – {B863453A–26C3–4e1f–A54D–A2CD196348E9} – D:\Program Files\ICQLite\ICQLite.exe
O9 – Extra button: FlashGet – {D6E814A0–E0C5–11d4–8D29–0050BA6940E3} – D:\PROGRA~1\FLASHGET\flashget.exe
O9 – Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet – {D6E814A0–E0C5–11d4–8D29–0050BA6940E3} – D:\PROGRA~1\FLASHGET\flashget.exe
O23 – Service: ArcaBit NetMonitor (ABNetMon) – ArcaBit sp. z o.o. – D:\Program Files\MKS\Bin\NetMonSV.exe
O23 – Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) – Macrovision Corporation – D:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 – Service: KLBLMain – Kaspersky Lab – C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti–Virus Personal Pro 5\kavmm.exe
O23 – Service: MkSUpdateInt – MkS Sp. z o. o. – D:\Program Files\MKS\bin\MkSUpdateInt.exe
O23 – Service: MkS_Vir Monitor (MksVirMonSvc) – Unknown owner – D:\Program Files\MKS\Bin\mksmonsv.exe
O23 – Service: MkS_Scan – Unknown owner – D:\Program Files\MKS\Bin\mks_scan.exe
O23 – Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) – NVIDIA Corporation – D:\WINDOWS.000\System32\nvsvc32.exe
log chyba czysty.ten plik podmieniłem ale nic się nie stało.a w rejestrze to nie wiem czy coś zmieniać?
Ty to sie kurna mozesz nawet wypalowac :mrgreen: . Masz przeciez ghosta :P .Rebe:
EL NINO – znaczy mam się sam po dupie skopać, bo sobie wyłączenie przywracania doradziłem ? :wink:
klonpiotr, oprocz expanda czeka Cie jeszcze HiJack z dzialu Bezpieczenstwo, lub nawet nakladka systemu.
To teraz uźyj polecenia expand z konsoli odzyskiewania i przywróć z płyty plik explorer.exe – teź paę razy było w kwestii szczegółó.
PS.
EL NINO – znaczy mam się sam po dupie skopać, bo sobie wyłączenie przywracania doradziłem ? :wink:
PS.
przeskanowałem i nic.niby coś tam podmienił z płytki ale jest chyba to samo,bo nie widać zmien.restrtowałem go.
W takim razie idz teraz po pomoc do tego, kto "poradzil" Ci wylaczenie przywracania. Chlopie, to jest jedna z wielu dobrych rzeczy ktore sa w systemie i na dysku C: zawsze powinno byc zalaczone.klonpiotr:
przywracanie mam wyłączone
Odpal teraz wiersz polecen – "cmd", i przelec system "sfc /scannow".
zainstalowałem operę i teraz mogę wchodzić do netu.to mój kumpel pisał za mnie :wink:
przywracanie mam wyłączone.wszytsko chodzi oprócz rzeczy z microsoftu.co jest?
zainstalowałem operę i teraz mogę wchodzić do netu.to mój kumpel pisał za mnie :wink:
Strona 1 / 1