Mam wentyla i co dalej ???
cze kupiłem ten wentylator http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18690617 kupiłem go z tym źe go zamienie z moim oryginalnym wentylem co mam teraz w zasilaczu ale kolega mi powiedział źe ten wentyl nie pasuje do zasilacza i wogule gdybym go załoźył to by mi się zasiłka spaliła bo jest on za słaby
prosze pomuźcie mi co mam zrobić HELP !!!!
PS. a czy jest moźliwość sprawdzeniatemperatury zasilacza (programowa lub w biosie) a jeśli jest to jekie temp. są bespeczne do zasilacza
z góry bardzo bardzo wielkie dzięki
prosze pomuźcie mi co mam zrobić HELP !!!!
PS. a czy jest moźliwość sprawdzeniatemperatury zasilacza (programowa lub w biosie) a jeśli jest to jekie temp. są bespeczne do zasilacza
z góry bardzo bardzo wielkie dzięki
Odpowiedzi: 5
zaryzykowałem i zamieniłem te wentyle teraz obserwacja co się będzie działo powietrze troche ciepławe wylatuje ale ale narazie nie panikuje :)
ja kiedys podłączałem w zasilaczu jakiś wentylator no–name na 5 V, czly bardzo wolno się kręcił.
no i nic się nie działo, ale zasilacz nie zapewniał odpowienich napięć, były za niskie i czasami komp się restartował. tyle mogę powiedzieć.
no i nic się nie działo, ale zasilacz nie zapewniał odpowienich napięć, były za niskie i czasami komp się restartował. tyle mogę powiedzieć.
a jak myślicie mam zagroźenie spalenia zasiłki na tym wentylu czy nie ??
zasiłka 350 wat
zasiłka 350 wat
nie slyszalem o takiej firmie. musisz poszukac w necie, ale pewnie nie ma
The_judge:
jak to nie pasuje ? nie miesci sie czy jak ?
powinien styknac, ale pusc go na 12 V. z reszta to zalezy jeszcze jaki masz zasilacz –> w codegenach np sa o wiele gorsze wiatraczki za zasilacze przeciez dzialaja ;)
co do temp to bedziesz ja moglodczytac tylko wtedy jezeli w zasilaczu jest czujnik temp. byc moze w lepszych modelach sa one montowane standardowa, ale w tych z nizszej polki na pewno nie ma
mój zasilacz to :
MEGABAJT
Model: MGB–350ATXP4
i jak myślisz ma czujnil temperatury czy nie :?: :?: :?:
Strona 1 / 1