Mam taki problemik..i nie wiem dlaczego?
Od paru dni otrzymuje takie komunikaty przy zamykaniu programow takich jak np.:
Total Comander

lub z Outlooka

Nie jestem wstanie stwierdzic od ktorego momentu mi sie to pojawia i dla czego?
Uzywam miedzy innymi Windows XP HE SP2 ze wszystkimi aktualizacjami
NIS 2005 takze aktualny, MS AntiSpywere,
LOG wydaje sie byc wporzadku..
W ostatnim czasie na komputerze instalowalem:
–neostrade
–GG7
–MS Messenger 7
–Steganos Security Suite 7 Special Edition
Pozdrawiam !!
Total Comander

lub z Outlooka

Nie jestem wstanie stwierdzic od ktorego momentu mi sie to pojawia i dla czego?
Uzywam miedzy innymi Windows XP HE SP2 ze wszystkimi aktualizacjami
NIS 2005 takze aktualny, MS AntiSpywere,
LOG wydaje sie byc wporzadku..
W ostatnim czasie na komputerze instalowalem:
–neostrade
–GG7
–MS Messenger 7
–Steganos Security Suite 7 Special Edition
Pozdrawiam !!
Odpowiedzi: 15
Jutro w totka gram
PS.
A posta teź sobie nabiłem :lol:
Oczywiście nie moźna wykluczyć, źe za błedy read/written odpowiada niechlujnie napisana aplikacja....
PS.
A posta teź sobie nabiłem :lol:
Nauczony doswiadczeniem zaczalem od konca..czyli od odinstalowywania progrmow ktore ostatnio instalowalem..
Winowajca okazal sie..
Steganos Security Suite 7 Special Edition
Po odinstalowaniu problemy ustaly..?!
Winowajca okazal sie..
Steganos Security Suite 7 Special Edition
Po odinstalowaniu problemy ustaly..?!
goncior:
W kompie mam 2 kosci po 512 RAM moze by tak jedna wyjac i sprawdzic kazda pojedynczo tym testem z Goldena?
Na poczatek zrób inaczej, wyjmij jedną kość ze slotu, odpal system na drugiej i sprawdź czy błędy występuja. Potem następna. Przełoźyć je w slotach obie tez nie zawadzi, przeczyścić styki, przedmuchac sloty.
goncior:
No i czy to bedzie na 100% wina pamieci..?
Na 100% raczej nie, ale 90% bym przystał. Wszystko sie okaze.
Moźesz pokombinować z modułami i bankami, w ktorych je (ją) osadzasz.
Na 98% wina pamięci.
Na 98% wina pamięci.
W kompie mam 2 kosci po 512 RAM moze by tak jedna wyjac i sprawdzic kazda pojedynczo tym testem z Goldena?
Wymienić pamięć.
Masz moźliwosć skądś pozyczyć sprawną na 100% kość pamieci ?
To by było najlepsze/najszybsze wyjście, jesli wszystko na niej będzie hulało masz winowajce.
Prawdę mówiąc to za krótko testowałeś te pamieci, zeby być przekonanym trzeba taki test zapętlić i puścić przynajmniej na nockę. Skoro Goldmemory znalazł tyle błedów w tak krótkim okresie czasu to cos musi znaczyć.
To by było najlepsze/najszybsze wyjście, jesli wszystko na niej będzie hulało masz winowajce.
Prawdę mówiąc to za krótko testowałeś te pamieci, zeby być przekonanym trzeba taki test zapętlić i puścić przynajmniej na nockę. Skoro Goldmemory znalazł tyle błedów w tak krótkim okresie czasu to cos musi znaczyć.
No to dobra zrobilem testy pamieci..oto wyniki:
Golden Memory jeden test robi ok 1.5 h jak zaczal trzeci to go wylaczylem bo mi sie nie chcialo czekac.. znalazl 362 bledy ??!!
Memtest test jeden robi ok 30 min. tez gdy zaczal robic trzeci to go wylaczylem..bo nuzace to troche..niestety ten program nie znalazl zadnych bledow w pamieci..??!
No i co teraz zaproponujecie..powiem szczerze ze nie wiem co o tym wszystkim myslec..?
Golden Memory jeden test robi ok 1.5 h jak zaczal trzeci to go wylaczylem bo mi sie nie chcialo czekac.. znalazl 362 bledy ??!!
Memtest test jeden robi ok 30 min. tez gdy zaczal robic trzeci to go wylaczylem..bo nuzace to troche..niestety ten program nie znalazl zadnych bledow w pamieci..??!
No i co teraz zaproponujecie..powiem szczerze ze nie wiem co o tym wszystkim myslec..?
goncior – robienie jakichkolwiek testów tego typu z poziomu systemu mija się z celem.
Dlatego zawsze wskazuje isę na konieczność wykonania ich "na czysto" i dlatego programy do diagnostyki przeznaczone uruchamiane są z dyskietek startowych czy innych bootpłyt. Tylko w ten bowiem sposób jest moźna sprawdzić czy to wina komponentu sprźetowego.
Oczywiścien ie moźna wykluczyć, źe za błedy read/written odpowiada niechlujnie napisana aplikacja, ale nawet jeźeli tak jest to test pamięci nie zaszkodzi. Najwyźej ucieszysz się, źe wszystko z nią w porządku.
Dlatego zawsze wskazuje isę na konieczność wykonania ich "na czysto" i dlatego programy do diagnostyki przeznaczone uruchamiane są z dyskietek startowych czy innych bootpłyt. Tylko w ten bowiem sposób jest moźna sprawdzić czy to wina komponentu sprźetowego.
Oczywiścien ie moźna wykluczyć, źe za błedy read/written odpowiada niechlujnie napisana aplikacja, ale nawet jeźeli tak jest to test pamięci nie zaszkodzi. Najwyźej ucieszysz się, źe wszystko z nią w porządku.
goncior – robienie jakichkolwiek testów tego typu z poziomu systemu mija się z celem.
Wiec moźe zapuść test na całą noc i jakim memtestem/goldenmemory.
Była juź mowa, źe po pierwszym "obiegu" błedy mogą nie wystąpić.
Kostki teź by moźna podmienić na inne.
Była juź mowa, źe po pierwszym "obiegu" błedy mogą nie wystąpić.
Kostki teź by moźna podmienić na inne.
Narazie przeprowadze te testu pamieci..
Mysle jednak ze to nic nie da, bo juz to robilem ale narzedziem z Norton System Works 2005 i pamiec przeszla testy pomyslnie..ale zobaczymy..
Ide sie zreebootowac :lol:
Mysle jednak ze to nic nie da, bo juz to robilem ale narzedziem z Norton System Works 2005 i pamiec przeszla testy pomyslnie..ale zobaczymy..
Ide sie zreebootowac :lol:
goncior:
Teraz lepiej..zaraz zajrze 8)
A następnym razem zacznij myśleć.
Ta porada był gratis.
Następne bede komentował w jeden sposób: Poszukaj se.
Poniewaź na forum wszyscy są równi to i Tobie moze się urlop trafić.
Rebe
Sie z tym liczyłem, gdy to pisałem
Gusioo
gusioo:
Na wiruszone nie wymagano myślenia – tutaj panują inne zasady.
Najpierw szukasz, potem pytasz.
gusioo – jednak przyhamuj trochę, bo ani forma akceptowalna, ani treść takaź.
goncior – przyklejony temat w tym dziale – FAQ, a w nim juź trafisz "po palcu".
Choć rację trzeba gusioowi przyznać z jednym – o read/write jest teamtów w archiwum więcej niź parę.
PS.
Twoja, goncior, odpowiedź teź za wiele do tematu nie wnosi, a i na chęć pracy własnej nie wskazuje.
Upadate – no jak slicznie moźna pozmieniać swe wypowiedzi. Zaraz przyemniej się czyta :)
Teraz lepiej..zaraz zajrze 8)
Strona 1 / 1