mam pytanie co do podłączenia kompa z tv
Przed chwilą podłaczyłem kompa do tv ,obraz jest głos jest .
Ale jeśli chodzi o obraz to mam powaźny problem bo obraz jest bardzo słabej jakości latają przedewszystkim pasy i niektóre kolory tak jakby pulsują ,niewiem w czym problem
Posiadam karte graficzna gf 4 mx 440 .
Mój telewizor nie jest jakiś bardzo dobry ale jest spoko aiva 21 cali .
Ale jeśli chodzi o obraz to mam powaźny problem bo obraz jest bardzo słabej jakości latają przedewszystkim pasy i niektóre kolory tak jakby pulsują ,niewiem w czym problem
Posiadam karte graficzna gf 4 mx 440 .
Mój telewizor nie jest jakiś bardzo dobry ale jest spoko aiva 21 cali .
Odpowiedzi: 7
u mnie ciagle nic
chyba bede musiał oddac ten 5 m kabel i zamienić na ten 7 m miałem tam słabej jakosci obraz ale przynajniej był
chyba bede musiał oddac ten 5 m kabel i zamienić na ten 7 m miałem tam słabej jakosci obraz ale przynajniej był
Raczej odświeźanie nie ma tu nic do rzeczy, teź mam GF4MX440 i nic nie zmieniałem w odświeźaniu i obraz mi bryka. Co prawda są drobne zakłócenia (drobne paski szczególnie widoczne na ciemnym tle) ale to raczej wina przewodu, właściwie dwóch (5m+3m, ale niestety nie dostałem innego przedłuźacza a potrzebuje 6m).
wymieniłęm kabel na 5 m z tego 7,5 m co miałem dawniej .
Po podłaczeniu wszystkiego okazuje sie zo od 3 godz kombinuje i nie mam obrazu .Jedynie co to dzwiek z kompa chodzi na tv .
A tak to jest czarny ekran na tv tylko głos .
ma ktos gf 4 mx 440 moze zetknął sie ktos z podobnnym problemem .
Aha ta czestotliwośc to rzeczywiśnie mam na 60 hz
ustawioną a co to ma do rzeczy ???????
mzoę w tym jest problem
niewiem
Po podłaczeniu wszystkiego okazuje sie zo od 3 godz kombinuje i nie mam obrazu .Jedynie co to dzwiek z kompa chodzi na tv .
A tak to jest czarny ekran na tv tylko głos .
ma ktos gf 4 mx 440 moze zetknął sie ktos z podobnnym problemem .
Aha ta czestotliwośc to rzeczywiśnie mam na 60 hz
ustawioną a co to ma do rzeczy ???????
mzoę w tym jest problem
niewiem
Thomas18:
Ale jeśli chodzi o obraz to mam powaźny problem bo obraz jest bardzo słabej jakości latają przedewszystkim pasy i niektóre kolory tak jakby pulsują
Prawdopodobnie masz odswiezanie ustawione na 60Hz.
Hmmmmm.
7,5m to sporo ale jeszcze obleci.
Kabel powinien być dobry tj. musi posiadać dobry ekran.
Nie powiniem mieć przejściówek.
Wszelkie źródła elektromagnetyczne ( grzejniki el.,przewody,lodówki :lol:), mogą zakłócać sygnał.
Kabel tv musi być z daleka od nich.
7,5m to sporo ale jeszcze obleci.
Kabel powinien być dobry tj. musi posiadać dobry ekran.
Nie powiniem mieć przejściówek.
Wszelkie źródła elektromagnetyczne ( grzejniki el.,przewody,lodówki :lol:), mogą zakłócać sygnał.
Kabel tv musi być z daleka od nich.
I NIC NIE WYKOMBINOWAĘŁM Z NIM
Z TYM KABLEM TO MASZ CHYBA RACJE
DAŁEM ZA NIEGO 20 ZŁ 7,5 M MA JUTRO IDE GO WYMIENIĆ NA INNY DO SKPEPU MAM NADZIEJE ZE GO WYMIENIA
Z TYM KABLEM TO MASZ CHYBA RACJE
DAŁEM ZA NIEGO 20 ZŁ 7,5 M MA JUTRO IDE GO WYMIENIĆ NA INNY DO SKPEPU MAM NADZIEJE ZE GO WYMIENIA
jest to efekt uzycia kiepskiej jakości kabla lub zbyt długiego kabla*
* niepotrzebne skreslić
* niepotrzebne skreslić
Strona 1 / 1