Mam problem z zainstalowanie Service Pack 2 do XP Profession

Mam pytanie a mianowicie chciałem na swoim komputerze z systemem Windows XP Professional zainstalować pakiet Service Pack 2 który ściągnąłem zresztą z Internetu pomyślnie tyko problem pojawił się w momencie jego instalacji a mianowicie wyskakuje mi następujący komunikat : Podstawowy plik systemu (jądro) uźywany do uruchomienia tego komputera nie jest plikiem systemu Microsoft Windows. Z powodu tej modyfikacji dodatek Service Pack nie zostanie zainstalowany. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz artykuł Q327101 w bazie wiedzy Knowledge Base w witrynie WWW.support.microsoft.com. Po wykonaniu owej rady jest sugestia iź problemem dla którego nie chece mi się zainstalować poprawka moźe być źe komputer zawiera zmodyfikowaną wersję pliku Ntoskrnl.exe korzystającego z przełącznika /KERNEL w pliku Boot.ini. Ta sytuacja moźe wynikać stąd, źe komputer ma zainstalowany program innej firmy, który dostosowuje grafikę wyświetlaną przy uruchomieniu komputera. Do programów innych firm wywołujących ten problem naleźą:

Jak podaje Microsoft
BootXP lub Logonu Boot Randomizer i radzi by rozwiązać ten problem trzeba usunąć owe programy z dodaj lub usuń w panelu sterowania chcę to zrobić ale nie ma u mnie takiego programu i pytam co mam zrobić w takiej sytuacji bardzo proszę pomóźcie mi bardzo zaleźy na tym bym ową poprawke mugł bym zainstalować jeśli zechcecie mi pomóc to proszę o kontakt ze mną przez mail na lub gadu gadu pod numer 7766586 lub na maila astronom55@vp.pl z góry dziękuje i pozdrawiam Paweł z Węgrowa.

Odpowiedzi: 1

Pawle, forum dyskusyjne rządzi się swoimi prawami i nie oczekuj, źe ktoś będzie Ci odpowiadał przez GG czy mail.

Otworz Panel sterowania >> System >> Zaawansowane >> Uruchamianie i odzyskiwanie >> Ustawienia >> Zmień
Lub szybciej, w uruchom: notepad \boot.ini
Skopiuj całość tekstu z notatnika, który Ci się otworzy.
Bobi
Dodano
06.07.2005 12:56:43
kapitan
Dodano:
06.07.2005 12:49:31
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1