Mam problem z Ikonami
Mam taki problemik otóź wszystkie ikony tzn.z winampa obrazów,filmów itp.są takie same i niewiem jak to przywrócić ikony mają wygląd taki jakby niemialy programu docelowego ale jak wlącze np.jakąś MP3 to sie normalnie otwiera jak moźna to naprawić please HELP!
Odpowiedzi: 11
Zrobiłem juź wszystko co się dało i nic. W końcu odinstalowałem całkiem WinAmpa, wyczysciłem po nim rejestr. Zainstalowałem po restarcie wszystko od nowa i przypisałem pliki. Narazie po restarcie wszystko zostało jak chciałem. Zobaczymy jak długo. :) Dzięki za wszystkie porady :))
zmień głębie kolorów we właściwościch Ekranu oraz spróbuj załadować Shell32.dll
start–> uruchom–> regsvr32 /i shell32.dll
start–> uruchom–> regsvr32 /i shell32.dll
Tak mam Nvidię, powiązania są ok. Dwuklik otwiera to co powinien. Problem tylko z samą ikonką w explorerze. W powiązaniach jest w porządku. Spróbowałem jeszcze innego sposobu. Odinstalowałem wogóle sterownik grafiki, zresetowałem i wtedy sprawdziłem. Niestety to samo. Spróbuję usunąć ten plik iconcache.db.
Same ikonki sa inne, a jak z powiązaniami? Zrobiłęś co zasugerował juź ktoś wczesnie czyli w opcjach samego programu odptaszyłęś niewłaściwe powiązania?
W typach plików ikony sie zgadzają, a w oknie Eksploratora nie?
Moze spróbuj usunąc iconcache.db, uzywasz sterowników Nvidii?
W typach plików ikony sie zgadzają, a w oknie Eksploratora nie?
Moze spróbuj usunąc iconcache.db, uzywasz sterowników Nvidii?
Zrobiłem jak radziłeś. Domyślnie ikonka zmieniła się na WMPlayer. Dodałem rozszerzenie, przypisałem innego playera oraz ikonę. Nadal mam ikonkę WMPlayer. Przypisałem do AllPlayera – mam ikonkę Winamp. :shock: Jakikolwiek inny przypiszę mam WMP. Czyźby właśnie WMPlayer powodował problemy? Mam standardową wersję WMP9.
Mały update. Powiązałem pliki avi znów z AllPlayerem. Pięknie ikonki avi AllPlayer mp3 nadal winamp :D . Zrobiłem resecik i co mam? Avi :arrow: ikona AllPlayer, mp3 :arrow: ikonka... AllPlayer :cry: Poddaję się...
Mały update. Powiązałem pliki avi znów z AllPlayerem. Pięknie ikonki avi AllPlayer mp3 nadal winamp :D . Zrobiłem resecik i co mam? Avi :arrow: ikona AllPlayer, mp3 :arrow: ikonka... AllPlayer :cry: Poddaję się...
topiq:
Nie wiem jak u załoźyciela tematu. U mnie wszelkie podane sposoby nie dają rezultatu. W Opcje folderów :arrow: Typy plików znajduję przykładowo .avi. Jest ikonka winampa. Zmieniam mu na AllPlayer (nie waźne nawet jaki odtwarzacz bo nie ma róźnicy efekt ten sam). Ikonka się zmienia.
Próbowałeś całkowicie usunąć w tym miejscu dane rozszerzenie ? usuń ,zrestartuj kompa i na nowo do programu przypisz
Nie wiem jak u załoźyciela tematu. U mnie wszelkie podane sposoby nie dają rezultatu. W Opcje folderów :arrow: Typy plików znajduję przykładowo .avi. Jest ikonka winampa. Zmieniam mu na AllPlayer (nie waźne nawet jaki odtwarzacz bo nie ma róźnicy efekt ten sam). Ikonka się zmienia. Wszystko ładnie tylko otwieram sobie folder z filmami avi a tam nadal ikonki winampa. Restart kompa – źadnych zmian. Opcje folderów :arrow: Typy plików róźnieź nic się nie zmieniło i jest ikonka AllPlayera. Odpalam TotalCommandera wszystko jest jak powinno. Avi :arrow: AllPlayer mp3 :arrow: Winamp. Myślę, źe coś mi namieszało w rejestrze. Nie chcę dla takiej pierdółki reinstalować WinXP i instalować od nowa wszystkiego. Zresztą nie poznałbym wtedy istoty problemu. Niestety na rejestrze się za dobrze nie znam i nie wiem który klucz i wartośc odpowiada za wyświetlanie ikon w folderze. A moźe to nie od rejestru zaleźy? Ech.. :cry:
Moźe to pomoźe:
:arrow: Panel sterowania>Opcje folderów>aplet Typy plików.
:arrow: Wyszukujecie odpowiednie rozszeźenie pliku np. mp3
:arrow: Klikacie na rozszeźeniu>zaawansowane
:arrow: Znień ikone i wskazujecie program którego ma pojawić się ikona.
:arrow: Wszystko.
8) Pozdro.
:arrow: Panel sterowania>Opcje folderów>aplet Typy plików.
:arrow: Wyszukujecie odpowiednie rozszeźenie pliku np. mp3
:arrow: Klikacie na rozszeźeniu>zaawansowane
:arrow: Znień ikone i wskazujecie program którego ma pojawić się ikona.
:arrow: Wszystko.
8) Pozdro.
Jak rozumiem robicie to w ten sposób:
np.Winamp/options/preferencje/ustawienia/typy plików i klik na tylko audio ?
analogicznie w np.AllPlayerze/prawoklik/parametry programu/formaty plików/zaznacz tylko pliki wideo ,powiąź z programem AllPlayer ? moźliwość wyboru ikony plików
co do restartu kompa nie jestem pewien
np.Winamp/options/preferencje/ustawienia/typy plików i klik na tylko audio ?
analogicznie w np.AllPlayerze/prawoklik/parametry programu/formaty plików/zaznacz tylko pliki wideo ,powiąź z programem AllPlayer ? moźliwość wyboru ikony plików
co do restartu kompa nie jestem pewien
Zarowww – W opcjach folderów na zakładce typy plików – chyba.
Podpisuję się pod pytaniem. Mam coś podobnego. Albo wszystkie medialne ikony są winampa albo jak juź sie uda avi i inne video zmienić na allplayera to i mp3 teź się zmieniają. Po ponownym powiązaniu mp3 i inne muzyczne z winamp zmieniają się automatycznie wszystkie video. Dwuklik jednak uruchamia właściwy program niezaleznie od ikony. Dodam jeszcze, źe w TotalCommander wszystko jest w porządku. Czy moźe to być problem z samym explorer.exe?
Strona 1 / 1