mam problem z exelem
Po wykreśleniu charakterystyki zaznaczam linie trendu i jej opis (np. 2x*4–3x*3+12x*2+4x–1. Chciałbym aby te parametry, współczynniki automatycznie się zapisywały w komórkach. Czy to jest moźliwe?
Prosze o pomoc.
Prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 5
Niestety nie posiadam nic takiego.
W excelu mozesz wejść do pomocy VBA. W tym celu wyświetl sobie pasek Visual Basic, otwórz edytor i kliknij na pomoc. Zdaje sie, źe nie jest standardowo instalowana ale to nie problem. Na początek moźna spróbować nagrywania ale to tylko na początek.
Pozdrawiam.
W excelu mozesz wejść do pomocy VBA. W tym celu wyświetl sobie pasek Visual Basic, otwórz edytor i kliknij na pomoc. Zdaje sie, źe nie jest standardowo instalowana ale to nie problem. Na początek moźna spróbować nagrywania ale to tylko na początek.
Pozdrawiam.
Dziękuję i mam pytanie czy masz jakąś elektroniczną literaturę do nauki tworzenia makr? Poniewaź to co mi napisałeś nie jest do końca to co bym chciał ale jakbym się nauczył makr to bym sam moźe rozwiązał swój problem a wcześniej nie pomyślałem źe moźnaby ten problem rozwiązać za pomocą makr.
Działanie VBA na wykresach jest dla mnie rzeczą nową, a inaczej nie potrafię sobie z tym poradzić. Makro w moim wykonaniu jest dość zawiłe i nie mam pewności czy skuteczne. Sprawdź czy działa poprawnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dołączam przykład moźe on naświetli trochę sprawę bo problem jest trochę cięźki i trudny do wytłumaczenia.
Aha i jeszcze jedno trochę namieszałem pracuję pod Office 2003 a nie Xp przepraszam za pomyłkę.
Aha i jeszcze jedno trochę namieszałem pracuję pod Office 2003 a nie Xp przepraszam za pomyłkę.
Hej!!
Czy moźesz wrzucić na forum plik z wykresem, oraz wskazać miejsce i formę zapisu współczynników i parametru?
Pozdrawiam
Czy moźesz wrzucić na forum plik z wykresem, oraz wskazać miejsce i formę zapisu współczynników i parametru?
Pozdrawiam
Strona 1 / 1