Mam problem z aktywacja systemu
witam. Mam problem z aktywacja systemu Windows XP Home Edition, system jest całkowicie legalny, kupiłem go dwa lata temu na licencji OEM, niestety dzisiaj mi padł z niewiadomych przyczyn system i po 6 miesiacach pracy trzeba było zainstalować na nowo. Podczas aktywacji systemu wyskakuje mi taki oto komunikat:
www.bartek.btk.net.pl/windows.png
Bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co mam robic jak go aktywowac? czy teraz za kazdym razem bede musiał dzwonić do Microsoftu i podawac im kod generowny przy aktywacji czy istniejejakas inna metoda?
www.bartek.btk.net.pl/windows.png
Bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co mam robic jak go aktywowac? czy teraz za kazdym razem bede musiał dzwonić do Microsoftu i podawac im kod generowny przy aktywacji czy istniejejakas inna metoda?
Odpowiedzi: 9
Rebe:
Nie kracz, bo brak moźliwości aktywacji przez sieć nie wyklucza uzyskania "numerków" od automatu.
Wiem, źe nie wyklucza. Zawsze moźe wystapić jakiś błąd w połączeniu (często tak miałem na jednym kompie, choć nie zawsze) A z tego co pamiętam to źeby połączyć sie z konsultantem w sprawie aktywacji trzeba najpierw spróbować aktywować automatycznie. Więc jeśli się uda automatycznie to przecieź nie będzie połączenia z konsultantem :)
Miałem dokładnie to samo, ale nie przejmuj się. :)
Zadzwoń pod numer który juź znasz, następnie wybierz aktywacje produktu microsoft i wprowadź identyfikator instlacji który napewno zostanie odrzucony przez automat i wtedy zostanies zpołączony z pracownikiem biura obsługi klijenta microsoft.
Zostaniesz poproszony o przedyktowanie 6 cyfr z pierwszego pola po czym konsultant zada ci parę pytań tj na ilu komputerach został zainstalowany ten system, który raz go instalujesz i jaki jest powód ponownej instalacji systemu.
Po ztych pytaniach konsultant wygeneruje ci identyfikator potwierdzenia instalacji i zostaniesz przełączony do automatu który przedyktuje ci ten identyfikator.
Wprowadź go tam gdzie naleźy i będzie git :)
Pozdrawiam
Zadzwoń pod numer który juź znasz, następnie wybierz aktywacje produktu microsoft i wprowadź identyfikator instlacji który napewno zostanie odrzucony przez automat i wtedy zostanies zpołączony z pracownikiem biura obsługi klijenta microsoft.
Zostaniesz poproszony o przedyktowanie 6 cyfr z pierwszego pola po czym konsultant zada ci parę pytań tj na ilu komputerach został zainstalowany ten system, który raz go instalujesz i jaki jest powód ponownej instalacji systemu.
Po ztych pytaniach konsultant wygeneruje ci identyfikator potwierdzenia instalacji i zostaniesz przełączony do automatu który przedyktuje ci ten identyfikator.
Wprowadź go tam gdzie naleźy i będzie git :)
Pozdrawiam
sh@dow:
No nie wiem czy tu "automat" pomoźe skoro nie da sie aktywować przez neta. Dopiero przy niepomyslnej aktywacji telefonicznej dostaniesz numer źeby zadzwonić do MS lub zstaniesz przełączony do konsultanta.
Nie kracz, bo brak moźliwości aktywacji przez sieć nie wyklucza uzyskania "numerków" od automatu.
No nie wiem czy tu "automat" pomoźe skoro nie da sie aktywować przez neta. Dopiero przy niepomyslnej aktywacji telefonicznej dostaniesz numer źeby zadzwonić do MS lub zstaniesz przełączony do konsultanta.
Działa całą dobe 7 dni w tygodniu bo to automat :D
nie wymieniałem zadnych podzespołów dzieki za numer telefonu czy oni działaja 7 dni w tyg czy tylko w dni robocze mozna do nich dzwonic i w jakich godzinach jak co?
Czy instalowałeś tego windowsa na innych komputerach?
Czy wymieniałeś jakieś podzespoły typu. płyta główna?
Jeśli tak to moźesz mieć problem z aktywacja. Ale jak zadzwonisz do MS to wszystko sie wyjaśni. Dowiesz sie od razy wszystkiego o instalowaniu twojej wersji i aktywacjach. :wink:
Czy wymieniałeś jakieś podzespoły typu. płyta główna?
Jeśli tak to moźesz mieć problem z aktywacja. Ale jak zadzwonisz do MS to wszystko sie wyjaśni. Dowiesz sie od razy wszystkiego o instalowaniu twojej wersji i aktywacjach. :wink:
Wybieź aktywacje przez telefon, troche to trwa, ale jak masz legalnego Windowsa to nie bedzie problemu. Tutaj masz telefon do microsoftu 0–801 308–801. Ostatnimi czasy teź mam problem z aktywacja, ale Office'ów, a przez telefon zawsze działa.
Niestety musisz się skontaktować z Microsoft'em.
Strona 1 / 1