Mam problem potrzebna pomoc!!!!
Mój problem brzmi tak: Mam oryginalnego widows xp home edition (zarejestrowanego)
, mam zamiar kupić nowy komputer i słyszałem pogłoski że trzeba kupić również nowego windowsa :/ do
nowego komputera .
Prosze o pomoc !!
, mam zamiar kupić nowy komputer i słyszałem pogłoski że trzeba kupić również nowego windowsa :/ do
nowego komputera .
Prosze o pomoc !!
Odpowiedzi: 2
Witaj, przez pewien czas windowsy OEM były sprzedawane do akcesorii - przykładowo windows + karta sieciowa lub HDD = OEM - taki zestaw jest OK - przkłądasz dany podzespół do nowego kompa i po sprawie
sprawdz na fakturze/paragonie zakupu w jaki sposób zakupiłeś windowsa - czy do kompa? jeżeli TAK to musisz zrobić nak napisał mój przedmówca
Jeżeli ten Home, co go posiadasz aktualnie jestw wersji OEM a nie BOX to tak, musisz kupić nowego Windowsa do nowego komputera.
Strona 1 / 1
<DIV>lackyd - dzwonią Ci,ale nie w tym kościele. Czym innym<STRONG> było</STRONG> kupno systemu z podzespołem, a czym innym jego przypisanie po aktywacji. Czas przeszły też uzyty jest nie przez przypadek, bo obecne zasady kupowania OEM-u są inne.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Szczegóły - to i do Autora się odnosi - oczywiście do znalezienia w archiwum.</DIV>