mam prablem i pytanko

:twisted: Witam was ostro
Mam takie nietypowe pytanko Czy moźna wysłać przez internet faks tzn. jakieś dokumenty bo mam tylko numer faksu a muszę wysłać kilka dokumentów a nie chce mi się na poczte dymać
A gdzieś słyszałem źe jest to moźliwe ale wtedy nie miałem internetu i tak jednym uchem wpadło a drugim wyleciało

Pomocy please

Odpowiedzi: 3

Z łącza stałego obijętnie jak go zwał źadne faxy nie polecą – chyba źe sobie tak pliczek do przsłania nazwiemy i go pocztą czy jakim gadulcem poślemy.
Musi być modem , albo analog czyli zwykły jakiś Omen, Hex, czy Sprinter, albo cyforwy czyli ISDN.
Chodzi o to źe faxa nie ślemy po sieci Internet jako takiej tylko po sieci telefonicznej – dodzwaniamy się modemem na konkretny nr FAXu/telefonu na który zwykłym telefonem równieź się dodzwonić moźemy.
Fax odbiorcy to moźe być urządzenie zupełnie niezaleźne od komputera lub komputer z modemem który oczekuje na nadejście sygnału faxu i go odbiera.
Chyba nic nie pominąłem :)
Seeker
Dodano
21.05.2005 21:24:10
Pan i pastuch:
A no idzie wysłać ale nie z adsl czyli np. z neo. Tyle wiem bo sam prubowałem i zonk. A musisz jeszcze mieć jakiś soft do wysyłania faxów.

I "hard" teź – faxmodem :wink:
Rebe
Dodano
18.05.2005 09:04:03
A no idzie wysłać ale nie z adsl czyli np. z neo. Tyle wiem bo sam prubowałem i zonk. A musisz jeszcze mieć jakiś soft do wysyłania faxów.
Pan i pastuch
Dodano
18.05.2005 02:06:02
<<Rafał>>
Dodano:
18.05.2005 01:05:57
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1