Mam ogromny problem pomocy!
Od pewnego czasu w komputerze mam wirusa ktory zaatakowal tak ze gdy uruchamiam jakas aplikacje to Avast wykrywa wirusa: C:\WINDOWS\system32\wmimgr32.dll . Zobaczylem czemu tak sie dzieje. Po uruchomieniu jakiejs aplikacji ten plik pojawia sie w Systemie32. Za kazdym razem gdy Avast wykrywa wirusa wciskam tylko usun poniewaz zadnej innej opcji nie moge. Nazwa pasożyta to: Win32:Sality-D-DLL [Wrm]. Nie wiem czy to od tego zalezy ale mam tak ze raz moge zainstalowac aplikacje a raz nie. Gdy wlaczam np. instalacje przegladarki Opera po pewnym czasie pokazuej sie blad i sie wylacza. Dzis bardzo potrzebowalem instalacje Directx SDK ale gdy program Win32 Cabinet Self-Extractor probuje extractowac pliki to pasek stanu dochodzi do 4 kresek i odpoczatku idzie :( I tak jest caly czas. Mam problem z wieloma instalacjami. Ale niektore moge zainstalowac np. Direct X juz moge zainstalowac a Directx SDK juz nie :( Czy to zalezy od Windows Installera czy nie? Prosze o kontakt na gadu gadu 716065 lub email: miczigun@o2.pl lub tez o wypowiedz na forum. Bardzo prosze o pomoc poniewaz ten problem pojawia sie po przeinstalowaniu Windowsa. Mam 2 partycje. Jedna z Windowsem a druga z grami, programami, filmami itp. Zawsze formatuje partcje z Windowsem i instaluje go ponownie i wszystko jest dobrze lecz teraz JEST COS NIE TAK :( prosze o pomoc !
Odpowiedzi: 1
Tak na poczatek to nie ten dzial, powinno byc Bezpieczenstwo
Wracajac do tematu...
misieksiem:problem pojawia sie po przeinstalowaniu Windowsa. Zawsze formatuje partcje z Windowsem i instaluje go ponownie
Czyli rozumiem ze i tym razem byl format przed ponowna instalacja?
Jesli chodzi o tego virusa, to niestety nie ma jeszcze zlotego srodka na usuniecie.
Metoda kombinowana przy uzyciu szeregu programow antyvirusowych.
Poczytaj tu troche na ten temat http://forums.techguy.org/security/481153-major-virus-problems-please-help.html
Strona 1 / 1