Mam duuuźy problem z Windows Update (akceptacja EULA)
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś rozwiązał mój następujacy problem:
Otóź, gdy uruchamiam witrynę Windows Update i wybieram odpowiednie aktualizacje do pobrania, to wyskakuje od razu okienko pobierania aktualizacji (a powinno najpierw pojawić się okienko akceptacji umowy EULA). Co za tym idzie aktualizacje nie są pobierane, bo – jak informuje mnie WU – nie zaakceptowałem umowy licencyjnej (EULA).
UWAGI:
– Mam Windows XP Pro SP2;
– problem pojawia się bez względu na to czy mam firewalla czy nie (wyłączałem nawet zaporę WinXP);
– nie posiadam źadnych programów do filtrowania okienek (za wyjątkiem tego windowsowego – choć witrynę WU ustawiłem jako zaufaną – wg wskazówek Microsoftu);
– Update przeprowadzałem zawsze po czystej instalacji Win XP (+ doinstalowywałem SP2);
– przy kaźdej instalacji "świerzego" XP (+SP2) i następnie Update'a postepowałem identycznie (zawsze instalacja + update przebiegały wg tego samego scenariusza);
– na około 15 instalacji XP tylko 2 razy pojawiło się okienko akceptacji umowy EULA (!?!) – NIC podczas tych instalacji nie zmieniałem.
PROSZĘ O POMOC !!!
Otóź, gdy uruchamiam witrynę Windows Update i wybieram odpowiednie aktualizacje do pobrania, to wyskakuje od razu okienko pobierania aktualizacji (a powinno najpierw pojawić się okienko akceptacji umowy EULA). Co za tym idzie aktualizacje nie są pobierane, bo – jak informuje mnie WU – nie zaakceptowałem umowy licencyjnej (EULA).
UWAGI:
– Mam Windows XP Pro SP2;
– problem pojawia się bez względu na to czy mam firewalla czy nie (wyłączałem nawet zaporę WinXP);
– nie posiadam źadnych programów do filtrowania okienek (za wyjątkiem tego windowsowego – choć witrynę WU ustawiłem jako zaufaną – wg wskazówek Microsoftu);
– Update przeprowadzałem zawsze po czystej instalacji Win XP (+ doinstalowywałem SP2);
– przy kaźdej instalacji "świerzego" XP (+SP2) i następnie Update'a postepowałem identycznie (zawsze instalacja + update przebiegały wg tego samego scenariusza);
– na około 15 instalacji XP tylko 2 razy pojawiło się okienko akceptacji umowy EULA (!?!) – NIC podczas tych instalacji nie zmieniałem.
PROSZĘ O POMOC !!!
Odpowiedzi: 7
Witam nie pomoge za bardzo ale mam podobny problem tez nie moge zrobic WU caly czas pokazuje mi na stronie ze jest blad i nawet mozgi z microsoftu mi nie pomogly ale zaczalem szukac samemu i wpadlem na cos dosc dziwnego gdy jeszcze nie mialem sp2 moj kumpel wlamal mi sie na kompa za pomoca banalnego KaHT i zrobil mi psikusa zmienil mi haslo startowe i wlasnie uruchomilem program saminside ktory odkodowal mi to haslo i tutaj bonus haslo bylo zmienione nawet dla uzytkownika pomocy zdalnej nie wiem czy to od tego ale w kazdym razie mam pytanie cyz to moze byc to i jak to wylaczyc (to haslo oczywiscie)
usługi kryptograficzne włączone (i wszystkie pokrewne teź) a aktualizacje jak nie działały tak nie działają...
:(
:(
(ale jestem głupi, źe tego nie znalazłem)
TAK, USŁUGI KRYPTOGRAFICZNE SĄ WŁĄCZONE
TAK, USŁUGI KRYPTOGRAFICZNE SĄ WŁĄCZONE
Menu start :arrow: uruchom :arrow: wpisz komende msconfig :arrow: usługi
ppawel:
Sorki, źe się głupio pytam – ala JAK TO SPRAWDZIĆ ?
(grzebię po systemie, czytam help i buszuję po sieci i nie mogę znaleźć spójnych informacji nt. temat)
start – uruchom – services.msc
Sorki, źe się głupio pytam – ala JAK TO SPRAWDZIĆ ?
(grzebię po systemie, czytam help i buszuję po sieci i nie mogę znaleźć spójnych informacji nt. temat)
Sprawdź czy usługi kryptograficzne są włączone.
Strona 1 / 1