Mam dość spory problem
Witam
Mam dość spory problem a mianowicie juź na drugim z rzędu komputerze z 98 dzieje mi się tak źe wszystko zaczyna zwalniać. Np. kopiując film z partycji na partycje robi mi się 22% w 25 sekund zaraz zaczyna zwalniać przy 77% mam juź info źe kopiowanie potrwa jeszcze 7 minuty..inny przykład: wypalam cd z predkoscia 52x poczatkowa czesc płyty wypala sie tak jak powinna a po jakis 30% wszystko zwalnia i płyta wypala się w 7.3 minut!!!!
w czym problem??
pomocy!!
Mam dość spory problem a mianowicie juź na drugim z rzędu komputerze z 98 dzieje mi się tak źe wszystko zaczyna zwalniać. Np. kopiując film z partycji na partycje robi mi się 22% w 25 sekund zaraz zaczyna zwalniać przy 77% mam juź info źe kopiowanie potrwa jeszcze 7 minuty..inny przykład: wypalam cd z predkoscia 52x poczatkowa czesc płyty wypala sie tak jak powinna a po jakis 30% wszystko zwalnia i płyta wypala się w 7.3 minut!!!!
w czym problem??
pomocy!!
Odpowiedzi: 4
a dlaczego piszesz posta na winXP ??
na pewno jest to wina nie wlaczenia DMA tak samo mialem a wlancza sie to w prosty sposób panel sterowania>system>menadzer uzadzeń>stacje dysków (czy cos podobnego nie pamietam dawno juz nie uzywalem Win 98) DMA musisz wlaczyc oddzielnie do dysków i oddzielnie na napedy optyczne.
co do wypalania plyt sprawdz czy masz włączone dma, choć mozesz miec terz wadliwą nagrywarke
Pozamykaj wszystkie działające w tle programy. szczególnie firewall i ochronę antywirusową. O wygaszaczu ekranu czy zarządzaniu energią chyba nie muszę wspominać.
Strona 1 / 1