Mały problemik z dxwiękiem systemowym
Mam zauinstalowany WindowsXP professional SP2.
Mój problem polega na braku dxwięku podczas uruchamiania i zamykania systemu.W panelu sterowania w dźwiękach w schematach dźwiękowych ustawiłem schemat domyślny dla windows(kilkakrotnie).Zrobiłem równieź przywracanie systemu a takźe opcje ochrony plików systemowych(sfc/purgecache).Chciałbym jeszcze dodać źe pozostałe dźwięki systemowe działają .Podmieniałem dźwięki w schematach dźwiękowych na inne bez rezultatu.Mały problem ale denerwuje.Prosze o odpowiedź.
Moja konfiguracjato:
Asus A7N8X DeLux,Athlom2600xp,Radeon9600Pro,Hdd80Gb.512Ram
Mój problem polega na braku dxwięku podczas uruchamiania i zamykania systemu.W panelu sterowania w dźwiękach w schematach dźwiękowych ustawiłem schemat domyślny dla windows(kilkakrotnie).Zrobiłem równieź przywracanie systemu a takźe opcje ochrony plików systemowych(sfc/purgecache).Chciałbym jeszcze dodać źe pozostałe dźwięki systemowe działają .Podmieniałem dźwięki w schematach dźwiękowych na inne bez rezultatu.Mały problem ale denerwuje.Prosze o odpowiedź.
Moja konfiguracjato:
Asus A7N8X DeLux,Athlom2600xp,Radeon9600Pro,Hdd80Gb.512Ram
Odpowiedzi: 3
Rozwiązałem mój problem,amianowicie u mnie jest zainstalowany program System Mechanik Professional a w nim była zaznaczona opcja wyłanczająca dźwięk systemowy
Moźe ktoś rozwiązał to bo u mnie i jeszcze u znajomego jest to samo. Ja mam WinXP SP1 PL i 2 konta administratora moje i mego brata i u mnie tych dźwięków nie ma a u brata są! Chodzi oczywiście o dźwięki przy otwieraniu, zamykaniu, logowaniu do systemu.
To chyba jakiś błąd w WindowsXP skoro u wielu osób się pojawia. Moźe w rejestrze?
To chyba jakiś błąd w WindowsXP skoro u wielu osób się pojawia. Moźe w rejestrze?
Miałem ten problem jakiś czas temu, źadne kombinowanie nie pomagało. Zmuszony byłem przywrócić system z ghost'a i jak na razie mam spokój. Dlatego podpisuję się pod Twoim postem, bo ciekawi mnie rozwiązanie tego problemu.
Strona 1 / 1