malo miejsca na partycji

Witam, od pewnego czasu mam pewien problem na swoim komputerze. Mam zrobione dwie partycje na dysku - c i d. C jest to partycja z systemem i czescia programow a na d mieszcza sie glownie moje rzeczy. System moj stoi juz ponad poltorej roku i po pewnym czasie od jego zainstalowanai zauwazylem ze brakuje mi juz miejscna na C wiec reszte programow zaczalem instalowac na partycji D. Partycja C jest pojemnosci 10 giga. Gdy zaznaczam wszystkie pliki, nawet ukryte, i badam ich rozmiar windows pokazuje mi ze jest to okolo 8 giga. Wiec 2 giga powinny zostac wolne. Jednak tak nie jest, wolnego miejsca na dysku jest od 300 mega w dol, czasem zostaje mi nawet tylko 9 mega wolnego miejsca. Odzyskiwanie systemu zostalo wylaczone a pamiec wirtualna zapisywana jest na partycji D. Zupelnie juz nie wiem co sie dzieje... Prosze o jakas porade, jesli beda potrzebne jeszcze jakeis dodatkowe informacje chetnie ich udziele. Z gory bardzo dziekuje.

Odpowiedzi: 1

W przyklejonym FAQ poczytaj na temat znikającego miejsca.
Żółty
Dodano
30.08.2006 22:01:05
  • zraziasty 30.08.2006 22:29:26

wszystkie punkty z tamtego faq sa raczej nie aktualne co do mojego przypadku. Temp i cooki wyczyszczone, przywracanei systemu wylaczone, hibernacja wylaczona, kosz wyczyszczony (brak ochrony nortona). Skanowalem dwoma antywirami, antyspywarami i nic nie wykrylo. Zupelnie nie mam pojecia co jeszcze mozna zrobic. Sytuacja jest taka ze np jest 304 wolnego miejsca, daje odswiez i nagle jest 200, pozniej znowu odswiezam i juz jest 40 i tak dalej az czasem do 2 mega i pozniej znowu rosnie do 304. Ale to i tak powinno byc jakies 1,5 giga wolnego ....

• Żółty 31.08.2006 02:47:41

<p>Zajrzyj jednak do folderu SVI - może siedzą tam jakieś starocia.</p><p>Jesteś w stanie zorientować się,&nbsp;kt&oacute;rego katalogu&nbsp;&quot;przybywa&quot; ??</p>

zraziasty
Dodano:
30.08.2006 21:35:50
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1