Mainboard <–
Otoź, mam Plyte głowna firmy Elitegroup K7VZA. Mam do niej User Guide lecz tam nie moge znalesc nic na temat jaki procek jest tu maxymalnie do wlozenia. Moje pytanie brzmi, czy ktos zna adresy stron (PL) ktore zawieraja informacje o Mainboardach lub po prostuy z praktyki zna ten model
Z góry thx !
Z góry thx !
Odpowiedzi: 4
ECS – tak, to elitegroup :wink:
Musisz mieć najnowszy bios – jeśli nie pewnie będziesz musiał zrobić jego upgrade. Sprawdziłbym teź zasilacz – ten Athlon pobiera 2 raz tyle mocy co np. Duron 800. Kalkulator mocy znajdziesz TUTAJ oraz po angielsku TUTAJ .
Co do samej operacji – niech się wypowie ktoś, kto to robił :wink:
Pozdrawiam
Musisz mieć najnowszy bios – jeśli nie pewnie będziesz musiał zrobić jego upgrade. Sprawdziłbym teź zasilacz – ten Athlon pobiera 2 raz tyle mocy co np. Duron 800. Kalkulator mocy znajdziesz TUTAJ oraz po angielsku TUTAJ .
Co do samej operacji – niech się wypowie ktoś, kto to robił :wink:
Pozdrawiam
hmm, thx za fatyge Blazkowicz, ale kuszaca jest ta propozycja wlozenia Athlonna 2000+ do mojej plyty głównej.
Tylko mam pewne pytanie, czy jest duze ryzyko popsucia się czegoś ?? Aha i jeszcze jedno, gdzie mozna znalesc najnowsza wersje BIOSA? na stronie producetna ?
P.S. Czy elitegroup to w skrocie ESC ?
Tylko mam pewne pytanie, czy jest duze ryzyko popsucia się czegoś ?? Aha i jeszcze jedno, gdzie mozna znalesc najnowsza wersje BIOSA? na stronie producetna ?
P.S. Czy elitegroup to w skrocie ESC ?
to jak to mozliwe ze mam ne ECS K7VZA ver 3.0 athlona 1333 .......
[chyba do 1.5 ghz. pocahnie]
[chyba do 1.5 ghz. pocahnie]
Witam serdecznie
Znalazłem takie informacje jeśli chodzi o procesory i płytę K7VZA w wersji 3.0 :
AMD Athlon/Duron (K7) processors up to 1.2GHz (100/133MHz FSB)
AMD Duron processors up to 850MHz
Full series of Athlon processors including the newest Duron and Thunderbird processors. (Can support the future 1.5GHz Thunderbird)
Więcej szczegółów znajdziesz np. na tej stronie albo skorzystaj z google :wink:
PS. Przepraszam, źe po angielsku ale przynajmniej napisane jest, jakie procki wspiera ta płyta
PS.2 TUTAJ user twierdzi, źe przestawienie szyny na 133 i odpowiedni bios powoduje, źe płyta przyjmuje nawet Athlona 2200+
Znalazłem takie informacje jeśli chodzi o procesory i płytę K7VZA w wersji 3.0 :
AMD Athlon/Duron (K7) processors up to 1.2GHz (100/133MHz FSB)
AMD Duron processors up to 850MHz
Full series of Athlon processors including the newest Duron and Thunderbird processors. (Can support the future 1.5GHz Thunderbird)
Więcej szczegółów znajdziesz np. na tej stronie albo skorzystaj z google :wink:
PS. Przepraszam, źe po angielsku ale przynajmniej napisane jest, jakie procki wspiera ta płyta
PS.2 TUTAJ user twierdzi, źe przestawienie szyny na 133 i odpowiedni bios powoduje, źe płyta przyjmuje nawet Athlona 2200+
Strona 1 / 1