MAC-problem
czesc mam problem zwiazany z mac czyli numerem karty sieciowej jak sie nie myle chodzi o to ze moj kumpel ma program ktory wykrywa w sieci numery MAC i odnalcza innym neta zamieniajac sobie swoj numer na ich ; / ja mam pytanie czy jakos moge sie uchronic przed tym ze on odlonczy mi neta ??
z gory thx za opd
z gory thx za opd
Odpowiedzi: 1
Nie piszesz , czy twój "kumpel" to administrator tej sieci czy zwykły user w lanie.
Jeśli te ataki to ARP-spoofing, to za bardzo nie ma jak się przed tym bronić. Skoro wiesz , kto to robi to narzędzia do monotorowania ruchu ARP na niewiele Ci się przydadzą . Poza tym jeśli to zwykły user , to za takie coś każdy szanujący siebie i swoich userów admin wykopałby gościa na zbity pysk , wyciągając wtyczkę.
IMO to działanie to jak najbardziej atak crackerski i moim zdaniem podpada pod §
Jeśli te ataki to ARP-spoofing, to za bardzo nie ma jak się przed tym bronić. Skoro wiesz , kto to robi to narzędzia do monotorowania ruchu ARP na niewiele Ci się przydadzą . Poza tym jeśli to zwykły user , to za takie coś każdy szanujący siebie i swoich userów admin wykopałby gościa na zbity pysk , wyciągając wtyczkę.
IMO to działanie to jak najbardziej atak crackerski i moim zdaniem podpada pod §
Strona 1 / 1