mój pierwszy komputer...
na tym tematem nie ma co się rozwodzić... napiszcie jaki był wasz pierwszy komputerek :).
mój pierwszy maiałam w 1992 roku,był czarno biały monitor, system DOS, potem windows 3.11 chyba jakieś 15 mb pamięci i procek 133Hz – mniej więcej tak wyglądał... to juź bylo dawno więc nie za bardzo pamiętam :DD ale maszyna :P
mój pierwszy maiałam w 1992 roku,był czarno biały monitor, system DOS, potem windows 3.11 chyba jakieś 15 mb pamięci i procek 133Hz – mniej więcej tak wyglądał... to juź bylo dawno więc nie za bardzo pamiętam :DD ale maszyna :P
Odpowiedzi: 20
Hmm Pentium 200mhz 4mb grafika | 1997 rok a wczesniej commodore 64 a potem amiga(pancerna, zrzucalem ja z drugiego pietra :D)
Hmm Pentium 200mhz 4mb grafika | 1997 rok a wczesniej commodore 64 a potem amiga(pancerna, zrzucalem ja z drugiego pietra :D)
StresM:A mój to był Celeron 66MHz,Windows 95. Calkiem niedawno bo w 1998.
Oszczędź – przynajmniej mi – takich informacji.
Ani nazwa, ani prędkość, ani data do siebie nie pasują.
Ja zaczynałem od Commodore C64 :wink:
A mój to był Celeron 66MHz,Windows 95. Calkiem niedawno bo w 1998.
MexoDio:idallia:FlaQs:
PS przypomnialo mi sie cos: na tym moim pierwszym pudle pisalo Mazovia... cokolwiek to znaczy :mrgreen:
RKS Mazovia to klub piłkarski V/IV liga i Klub siatkarski II/III liga w Rawie Mazowieckiej :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mazovia – Są 3 określenia. Ja stawiam na polski komp :wink:.
O to mi chodziło... czytaj najpierw cały temat zanim odpowiesz :wink:.
MexoDio:A co z Mazovią? :?
A o co ci chodzi??
A co z Mazovią? :?
na początku miałem 133Mhz 8 ramu 1 gb na dysku, grafe 1 mb, i pomiętam jak z tata jechalismy do gościa od serwisu , źeby na tapete zmienił:lol:
Ja sie teź na początku na C64 bawiłem
idallia:FlaQs:
PS przypomnialo mi sie cos: na tym moim pierwszym pudle pisalo Mazovia... cokolwiek to znaczy :mrgreen:
RKS Mazovia to klub piłkarski V/IV liga i Klub siatkarski II/III liga w Rawie Mazowieckiej :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mazovia – Są 3 określenia. Ja stawiam na polski komp :wink:.
ja niaetety nie, z Commodore przerzucilem sie na amd 266FlaQs:...az sie łezka w oku kręci. tez w to napierałem kiedys na jakimś 486 :)Tomi!:Jak miałem 5 latek to juź szpilałem w taki HIT jak "Spy vs Spy" na Atari 85XE/XL.
...az sie łezka w oku kręci. tez w to napierałem kiedys na jakimś 486 :)Tomi!:Jak miałem 5 latek to juź szpilałem w taki HIT jak "Spy vs Spy" na Atari 85XE/XL.
moj pierwszy blaszak to byl
Pentium I 66Mhz podkrecony 100% :lol:
48 ramu a poczatku było 24 oczywiscie rimy czy jak tam juz nie pamietam :wink: karta grafiki jakas zintegrowana 2mb i muzyka sound balster 16 :twisted:
komputer do dzis pracuje bez zadnego ale :twisted: sasiadki dzieci go zajezdzaja od paru ladnych lat i nie moga zajechac :wink:
Pentium I 66Mhz podkrecony 100% :lol:
48 ramu a poczatku było 24 oczywiscie rimy czy jak tam juz nie pamietam :wink: karta grafiki jakas zintegrowana 2mb i muzyka sound balster 16 :twisted:
komputer do dzis pracuje bez zadnego ale :twisted: sasiadki dzieci go zajezdzaja od paru ladnych lat i nie moga zajechac :wink:
Jak miałem 5 latek to juź szpilałem w taki HIT jak "Spy vs Spy" na Atari 85XE/XL.
hhm .. jakoś to przezyję.. źartuje... :DDDD
Chciałem z tego miejsca serdecznie przeprosic! Cóź wiecie, zdaźa sie, źe popelniamy błędy...
a tak powaźnie to sorry wielkie... z pospiechu tak napisałem... mam nadzieje ze koleźanka sie mocno nie obrazila :wink:
pozdrawiam
a tak powaźnie to sorry wielkie... z pospiechu tak napisałem... mam nadzieje ze koleźanka sie mocno nie obrazila :wink:
pozdrawiam
1. Ja pierwszy komp widziałem na własne oczy u mojej przyszłej źony ZX Spektrum mały carny i czarujący.
2. A wiele lat później kupiłem se Comodore C64 (och ten Basic) nie mogłem się nacieszyś jak utwoźyłem se Sptita co furgał po ekranie.
3. Amiga 500+
4. Pentim 120 mhz (ale amiga była lepsza)
5. Celeron 333 HDD 3,2 grafika SIS 6326 na AGP x1 8 MB z akceleratorem 3D.
6.Celeron 1000
7. P4 3GHZ HT
Aktualnie kombinóję pitaszki na XSEONY
2. A wiele lat później kupiłem se Comodore C64 (och ten Basic) nie mogłem się nacieszyś jak utwoźyłem se Sptita co furgał po ekranie.
3. Amiga 500+
4. Pentim 120 mhz (ale amiga była lepsza)
5. Celeron 333 HDD 3,2 grafika SIS 6326 na AGP x1 8 MB z akceleratorem 3D.
6.Celeron 1000
7. P4 3GHZ HT
Aktualnie kombinóję pitaszki na XSEONY
C64 programy wgrywane z kaset marzeniem była stacja dyskietek :roll:
FlaQs:toś mi teraz kolego rebus sprezentował :wink: pozdro
no dzięki....
coyote_xp:
Chciałbym tylko wspomnieć źe idallia to przecie kobita jest :mrgreen: To juź druga taka pomyłka jeśli się nie mylę... Co z wami faceci wasz instynkt tego nie wyczuwa ? :wink:
cieszę sie ze chociarz Twój wyczuwa :DDD Tak, to juź raczej druga "pomyłka" – tak to nazwę . .