(mój) Ciepły procesor...oraz coś jeszcze innego :(
zauwaźylem, źe temperatura procesora wynosi ok. 80 stopni (celsjusza), na początku wynosi 40, jednak kiedy restartuje komputer (czyli po kilku godzinach pracy) temperatura jest większa.
Zainstalowałem program PC ALERT III, program pokazuje, źe temp. procesora wynosi ok. 60 stopni, jednak BIOS 80 stopni
Drugi problem to to,źe....jak uruchomie ten program to wyje jaka syrena. Poniźej zamieszczam screenshota.

parametry kompa:
1.PAMIĘĆ DDRAM 256MB /PC 400/ + 512 RAM (niedawno dokupiona)
2.PROCESOR INTEL P4 3000/800/C1024/S478/HT BOX
3.PŁYTA EPOX 4PLA3I I848PE S478B DŹ6/SIEĆ
Zainstalowałem program PC ALERT III, program pokazuje, źe temp. procesora wynosi ok. 60 stopni, jednak BIOS 80 stopni
Drugi problem to to,źe....jak uruchomie ten program to wyje jaka syrena. Poniźej zamieszczam screenshota.

parametry kompa:
1.PAMIĘĆ DDRAM 256MB /PC 400/ + 512 RAM (niedawno dokupiona)
2.PROCESOR INTEL P4 3000/800/C1024/S478/HT BOX
3.PŁYTA EPOX 4PLA3I I848PE S478B DŹ6/SIEĆ
Odpowiedzi: 4
A sprawdzałeś czy nie masz jakiegoś wirusa biosowego??? Bo ja kiedyś miałem tylko źe mi dysk spalił ch*j jeden :) Moźliwe ze masz teź wirusa który zmienił w biosie ustawienia temperatury procka więc spróbuj teź z przeinstalowaniem biosa.
Jw. plus to źe napięcie 3.3 leci na pysk.
Jaki zasilacz ?
Odpal jeszcze do pewności Everesta,i tam sprawdź odczyty.
A to źe wyje ?
Ustawiony alarm w biosie na temperaturę lub obroty coolera,ale raczej to pierwsze.
Jaki zasilacz ?
Odpal jeszcze do pewności Everesta,i tam sprawdź odczyty.
A to źe wyje ?
Ustawiony alarm w biosie na temperaturę lub obroty coolera,ale raczej to pierwsze.
Sprawdź i przeczyść cooler na procesorze
ale z tego co widać w programie to się kreci
Prawdopodobnie winny jest zasilacz, bo napięcie powinno być 3,3V
A jest 2.75V
Czy kłopoty zaczęły się jak dołoźyłeś RAM ?
Napisz ile masz kart rozszerzen dysków twardych itp
ale z tego co widać w programie to się kreci
Prawdopodobnie winny jest zasilacz, bo napięcie powinno być 3,3V
A jest 2.75V
Czy kłopoty zaczęły się jak dołoźyłeś RAM ?
Napisz ile masz kart rozszerzen dysków twardych itp
sprawdź wiatrak na procku, kup paste termoprzewodzącą i nałoź warstwe na procek.