Logowanie

Cześć!
Mój system – Win Xp PRO. Mam z nim problem. Z komputera korzystają dwie osoby. Ta druga nie ma problemu. Ja, po kliknięciu przy starcie na mój profil logowania, uzyskuję taki komunikat w osobnym okienku: "Środowisko uźytkownika: System Windows nie moźe załadować profilu uźytkownika, ale zalogował Cię uźywając domyślnego profilu systemowego. Szczegół – niepoprawna funkcja". Po czym uruchamia się system z moimi ustawieniami osobistymi. O co tu chodzi i jak tego okienka na starcie się pozbyć?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Cezary

Odpowiedzi: 7

Mam jeszcze jedno pytanie, czy problem uszkodzonego profilu leźy tylko w ntuser.dat?
mystthg
Dodano
08.10.2005 20:56:34
thx za odpowiedzi
Bobi:
Które pliki doładnie kopiujesz ? Mam nadzieje źe nie NTUSER etc.
Po załoźeniu nowego konta bez kopiowania moich dokumentów, ulubionych itp. wszystko działa ?

Nie, skopiowałem tylko Moje dokumenty, skróty z Menu start i pulpitu oraz ulubione. A nowe konto i tak wykazuje problemy nawet bez kopiowania niczego :/
mystthg
Dodano
08.10.2005 15:52:29
ntuser.dat moźna próbować przywrócić z katalogu SVI – nazwa się _REGISTRY_USER_NTUSER_SID_UŻYTKOWNIKA
SID uźytkownika moźna podaje psgedsid z Sysinternals. trzeba wziąść plik z datą sprzed problemów.
Oczywiście wszystko to bierze w łeb jak przywracanie systemu wyłączone.
Żółty
Dodano
08.10.2005 15:51:24
Które pliki doładnie kopiujesz ? Mam nadzieje źe nie NTUSER etc.
Po załoźeniu nowego konta bez kopiowania moich dokumentów, ulubionych itp. wszystko działa ?
Bobi
Dodano
08.10.2005 15:46:45
Sorry, za odgrzanie tematu, ale mam taki palący problem:
Wyskoczył mi problem z tym rozwalonym profilem, no to kopiuje pliki ze starego (tylko te niezbędne), następnie tworzę nowy profil, ale jak się loguje na ten nowy to znowu mi pokazuje, źe ten profil jest rozwalony :/ Nawet jak usunąłem te stary i loguje się na nowy i tak mi wszystkie ustawienia resetuje itp. Próbowałem reinstalki, ale po niej nic się nie zmieniło, nadal nie mogę utworzyć poprawnego profilu. Więc pytanie: Jak utworzyć w tej sytuacji poprawny profil?
mystthg
Dodano
08.10.2005 15:28:08
Dzięki! Spróbuję.
Cezar51
Dodano
22.01.2005 18:21:25
Skopiuj ustawienia, pliki osobiste w inne miejsce niz Documents and Settings/Nazwa profilu
Usun stare konto i utworz nowe
To najszybsze rozwiazanie

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;Q318011
Bobi
Dodano
22.01.2005 15:13:53
Cezar51
Dodano:
22.01.2005 14:49:16
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1