Logowanie

Witam :) mam taki problem iź :)od 2 dni niewiem czemu, ale gdy uruchamiam windowsa to pierw musze wybrac uźytkownika, jest mój profil ten co zakładałem przy instalcji XP i konto GOŚĆ :!: wczesniej takiego czegos nie miałem , i nie musiałem wybierac uzytkownika :!: jak to zrobic źeby sie od razu logowało , bez potrzebny wybrania uzytkownika :?: :?: :?:

Pozdro

Odpowiedzi: 2

kurde cos nie tak, zrobiłem tak jak trzeba i przy logowaniu wyskoczylo okienko "Komunikat Logowania" o treśći " Zalogowanie w systemie było nie moźliwe, sprawdz czy uzywana przez ciebie nazwa uzytkownika i hasła są poprawne, a nastepnie wpisz ponownie :( ? czemu tak, moźe zle hasło podaje, ale wątpie to by cos wyskoczyło ze hasło nie takie jak zaznaczałem tą opcje. I jeszcze czy mam wybierac konto Administrator czy to konto co zakładałem przy instalacji czyli "Mariusz" ?

==========================================

jush działą to trzeba było zrobic ;]

Wejdz Start=>Uruchom=>Wpisz control userpasswords2 i zobacz czy na liście "Uźytkownicy tego komputera" nie ma czasem ASPNET jeźeli jest to robisz tak:

Z menu Start wybieramy Uruchom i wpisujemy regedit. Teraz w lewej części okna otwieramy klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ Winlogon\SpecialAccounts\UserList
Z menu Edycja wybieramy Nowy i Wartość DWORD. Nadajemy jej nazwę ASPNET i przypisu– jemy wartość 0. Po zrestartowaniu komputera problem powinien zniknąć.
pazdzioch–wawa
Dodano
09.05.2005 22:01:23
szukajka nie gryzie

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#Autologowanie%20do%20systemu
klonpiotr
Dodano
09.05.2005 21:35:05
pazdzioch–wawa
Dodano:
09.05.2005 21:30:05
Komentarzy: