Logowanie – jak na stary profil ???

Chodzi o to, ze mam 2 konta administratorów: Administrator i Tomasso. Chodzi o to ostatnio miałem okno logowania w ktorym wybierałem jako kto mam sie logowac, wiec wybierałem "Tomasso" i dam wszystko poustawiałem sobie. Potem nie chciałem miec wogóle logowania, poniewaz jestem jedynym userem na kompie. Zastosowałem sie wiec do takiej porady:

Automatyczne logowanie
Jeźeli jesteśmy jedynym uźytkownikiem swojego sprzętu wymuszanie kaźdorazowego logowania do systemu moźe być denerwujące. System pozwala jednak logować się automatycznie tylko trzeba go o tym powiadomić.
Z menu "Start" wybieramy "Uruchom" i wpisujemy control userpasswords2
W oknie "Konta uźytkowników" na zakładce "Zaawansowane" likwidujemy zaznaczenie przy "Aby uźywać tego komputera, uźytkownik musi wprowadzić nazwę uźytkownika i hasło".
W oknie ustawienie hasła, które teraz powinno się pojawić wpisujemy nazwę uźytkownika, a pole hasła pozostawiamy puste. Naleźy przy tym zwrócić uwagę, aby do takiego ustawienia wybierać swoje konto "imienne", a nie konto Administratora wbudowane w system.
Sztuczka ta moźe się przydać, gdy dotąd logowaliśmy się automatycznie (nie wprowadzając hasła), a nagle stało się to wymagane. Powodem tej nieoczekiwanej zmiany moźe być przeprowadzenie operacji Windows Update i zainstalowanie .NET Framework. Generuje ona nowe i widzialne tylko spod Panelu sterowania konto o nazwie ASP.NET. Nie trzeba usuwać aktualizacji ani tego konta. Wystarczy postąpić jak wyźej.

Usawiłem, wiec to na konto "Administratora", zeby sie logowac na nie automatycznie. Przy ponownym uruchomieniu komputera Windows wyglada jak nienaruszony (brak programów na pulpicie itp).

Teraz prosba. Jak zrobic, zeby sie automatycznie logowac tylko na profil "Tomasso" tam gdzie mam wszystko poustawiane wg własnych potrzeb. Nawet jak sciagam Operą jakis plik w koncie "Administrator" to pliki zachowuje mi na pupicie "Tomasso".

Prosze o porade. Krok po kroku najlepiej.

Odpowiedzi: 3

Sprawdz sobie dokładnie czy na pewno poprawne polecenie wpisujesz. Najlepiej skopiuj i wklej
control userpasswords2
Bobi
Dodano
11.02.2005 11:42:47
Wybrałem konto Administratora :? Teraz nie moge wejsc poleceniem "userpasswords2" na tamte opcje co wczesniej. Pisze, ze system Windows nie moze odnalesc pliku. Co zrobic, zeby było automatyczne logowanie do konta "Tomasso" ???
Tomasso
Dodano
11.02.2005 11:32:18
W tym przyklejonym temacie ktory napisałem jest to tak tragicznie przedstawione ?? Nawet obrazki masz
Bobi
Dodano
11.02.2005 11:22:46
Tomasso
Dodano:
11.02.2005 11:05:07
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1