logowanie i wyłącznie sie kompa
Witam. Mam problem z XP Professional SP2
No.1 Podczas uruchamiania pojawia się okienko logowania :/ nigdy go nie było bo nie potrzebuje tworzenia różnych kont. Pojawiło się ono gdy zacząłem się bawić w Pulpit zdalny i teraz nie mogę wyłączyć. A jest to o tyle uciążliwe że gdy wyjeżdżam na weekend i zostawię włączonego kompa i nie daj Boże będzie spadek napięcia – restart – i komp stoi bezczynnie przez np. 2 dni bo czeka aż się ktoś zaloguje . Jak to wyłączyć.
No. 2 Wyłączam kompa. On swoje robi aż dochodzi do momentu gdy ..... wyłącza dysk obraz staje się czarny a wiatraki chodzą dalej. Wygląda to tak jakby przechodził w stan uśpienia (muszę go na twardo wyłączyć albo z gniazdka albo trzymać 5 sekund przycisk on/off) , komp jest nowy więc nie ma problemu z płyta główną. Aha i po włączeniu go pojawia się pasek lub informacja że źle wyłączono komputer :( C: Partycja w ntfs’ie.Odpowiedzi: 1
Zapewne możesz nadal wejść na kompa w trybie awaryjnym. Spróbuj. Wejdź na konsole odzyskiwania i spróbuj kolejne zapamietane punkty odzyskiwania odtworzyć. Jeśli nie pomoże, to niestety - reinstalacja windowsa. Miałem poddobne zdarzenie i wcale nie było związane z uczynnianiem pulpitu zdalnego.
Pulpit zdalny wymaga logowania. Musisz wybrać - albo logowanie i mozliwość korzystania z pulpitu zdalnego, albo bez logowania i bez pulpitu zdalnego;)