Logowanie do systemu (grupy roboczej) – haslo z automatu.
Windows XP Home SP2, dostep do (serwera) zasobow sieciowych wymaga logowania z haslem. W systemie skonfigurowanych jest 2 uzytkownikow: jeden bazuje wylacznie na dostepie do internetu (haslo logowania niewymagane), drugi ma dostep do zasobow sieciowych.
Czy jest mozliwosc (moze jakas sztuczka) aby uzytkownik, ktorego konto wymaga autoryzacji haslem mogl po prostu na ekranie logowania klepnac swoj login i zalogowac sie a haslo jakos do tego usera przypisac tak zeby nie trzeba bylo klepac go za kazdym razem ?
Zaznaczam, ze nie chodzi mi o logowanie automatyczne defaultowego usera.
Co prawda szukalem w archiwum czegos na ten temat ale niestety nie udalo mi sie nic znalezc (mozliwe, ze uzylem zlych kryteriow – jesli tak prosba o naprowadzenie na rozwiazanie).
Czy jest mozliwosc (moze jakas sztuczka) aby uzytkownik, ktorego konto wymaga autoryzacji haslem mogl po prostu na ekranie logowania klepnac swoj login i zalogowac sie a haslo jakos do tego usera przypisac tak zeby nie trzeba bylo klepac go za kazdym razem ?
Zaznaczam, ze nie chodzi mi o logowanie automatyczne defaultowego usera.
Co prawda szukalem w archiwum czegos na ten temat ale niestety nie udalo mi sie nic znalezc (mozliwe, ze uzylem zlych kryteriow – jesli tak prosba o naprowadzenie na rozwiazanie).
Odpowiedzi: 2
Sliczne dzieki EL NINO za wskazowke ... nie przyszlo mi do lba zeby na WS2003 poszukac :oops:
Jak tylko dorwe sie do kompa – przetestuje.
UPDATE
No i nie dziala ...
Zaczyna cos rzezbic ale pole hasla pozostaje otwarte i puste po czym rzezba ustaje.
Jak tylko dorwe sie do kompa – przetestuje.
UPDATE
No i nie dziala ...
Zaczyna cos rzezbic ale pole hasla pozostaje otwarte i puste po czym rzezba ustaje.
Sprobuj w ten sposob –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=178541#178541
Ale oczywiscie uzupelnij to tylko o "DefaultPassword".
Ale oczywiscie uzupelnij to tylko o "DefaultPassword".
Strona 1 / 1