Logowanie do serwera Novell z XP Pro
Witam!!
Mam problem z zalogowaniem się do Serwera Novell z Windowsa XP PRO. W momencie startu systemu powinno uruchamiać się okno clienta logowania do serwera. Nie wyskakuje, uruchamia się XP. Do Novell'a muszę się logować ręcznie. Przeinstalowywałem Client'a i nadal to samo. W ustawieniach logowania Client'a mam ustawione by najpierw logował się do Novell'a. Uźywam Clienta 4.90.
Dzięki za pomoc!!
Pozdrawiam
Mam problem z zalogowaniem się do Serwera Novell z Windowsa XP PRO. W momencie startu systemu powinno uruchamiać się okno clienta logowania do serwera. Nie wyskakuje, uruchamia się XP. Do Novell'a muszę się logować ręcznie. Przeinstalowywałem Client'a i nadal to samo. W ustawieniach logowania Client'a mam ustawione by najpierw logował się do Novell'a. Uźywam Clienta 4.90.
Dzięki za pomoc!!
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
arekqq:
Posprawdzałem ustawienia na innym komuterze. Ustawiłem tak samo. Przeinstalowałem klienta na 4.91Sp1 i nadal pomija logowanie. Ładuje ustawienia osobiste, wchodzi do windowsa. Logowanie do Novell'a muszę uruchamiać ręcznie.
Coś musi być w samym XP nie tak.
Tak sobie myślę czy przypadkiem nie masz uruchomionego procesu automatycznego logowania do systemu z pominięciem okna logowania novela iokna logowania windows'a.Uźytkownika novela i windows'a najlepiej ustawić tak samo.
Pracuję równieź pod novellem ,klient 4.90.2 z SP2
pozdrawiam piotr
Posprawdzałem ustawienia na innym komuterze. Ustawiłem tak samo. Przeinstalowałem klienta na 4.91Sp1 i nadal pomija logowanie. Ładuje ustawienia osobiste, wchodzi do windowsa. Logowanie do Novell'a muszę uruchamiać ręcznie.
Moze to wina administratora??> Pytales go o to?
Zobacz sobie to:
http://forum.suse.pl/viewtopic.php?t=5794
Zobacz sobie to:
http://forum.suse.pl/viewtopic.php?t=5794
Sprawdź ma tym kompie który działa poprawnie jakie usługi są zainstalowane we właściwościach sieci i porównaj z tym drugim. Moźliwe źe jeźeli instalowałeś nowy system te usługi nie były instalowane.
mam to samo na innym kompie i tam działa normalnie, a ten sie uruchamia bez opcji logowania.
Z tego co wiem to pod XP musisz mieć klienta z 5, u znajomego NIE ruszyło ma innej wersji.
Strona 1 / 1