Logowanie admin.Dziwny problem.
Witam.Mam mały problem i potrzebuję pomocy.](*,)
Zrobiłen format dusku wgrałem xp od początku wszystko ok.Uruchamiam komputer po instalacji i wyskakuje mi że musze podać chasło do zalogowania sie do xp na niby moje konto.Ale ja nie zakładałem wcześniej konta i nie mogę się zalogować do xp żeby to wyłączyć. Wchodzę w trybie awaryjnym pokazuje mi do wyboru konto admina i niby moje ale tez potrzebuje chasła.
Dziwne jest to że ja żadnego konta przy instalacji ani wcześniej nie zakładałem.Jak to obejść??
Z góry dzięki za pomoc.
Odpowiedzi: 2
[quote=bartoz]Uruchamiam komputer po instalacji i wyskakuje mi że musze podać chasło do zalogowania sie do xp.[/quote]
A nie działa po prostu kliknięcie myszą bez podania hasła (lub też Enter)?
[quote=bartoz]Witam.Mam mały problem i potrzebuję pomocy.](*,)
Zrobiłen format dusku wgrałem xp od początku wszystko ok.Uruchamiam komputer po instalacji i wyskakuje mi że musze podać chasło do zalogowania sie do xp na niby moje konto.Ale ja nie zakładałem wcześniej konta i nie mogę się zalogować do xp żeby to wyłączyć. Wchodzę w trybie awaryjnym pokazuje mi do wyboru konto admina i niby moje ale tez potrzebuje chasła. (...) [/quote]
Uzyj programu: Ophcrack
Platforma: Windows 2000/XP/Vista
Licencja: GPL
Cytat:
"Ophcrack, jest programem rozwijanym na zasadach Open Source do odszyfrowywania haseł kont użytkowników Windows.
Po wypaleniu obrazu ISO na krążku kompaktowym należy uruchomić z niego komputer i... czekać. Po kilku lub kilkunastu minutach ujrzymy zestawienie kont Windows oraz większość powiązanych z nimi haseł. Na dysku twardym nie zostają przy tym wprowadzone jakiekolwiek zmiany.
Wersja Live CD wykorzystuje najmniejszy, liczący "tylko" 388 MB zestaw tablic. Zapewnia on odszyfrowanie haseł (...) z prawdopodobieństwem 99,95%. Komputer, na którym uruchamiane jest narzędzie, musi dysponować co najmniej 256 MB RAM-u..."
Pozdro '-.-'
Strona 1 / 1
[quote=Ucho][quote=bartoz]Uruchamiam komputer po instalacji i wyskakuje mi że musze podać chasło do zalogowania sie do xp.[/quote] A nie działa po prostu kliknięcie myszą bez podania hasła (lub też Enter)?[/quote] I kontra :-P Kolejny przyklad, jak mozna sobie nabic post. Myslalem, zeby podac ten sposob ale nawet dla laika jest on zbyt oczywisty..\Kazdy probowalby klikac cokolwiek, zeby wejsc.. Ekspert powinien o tym wiedziec...
Sorki ale nie wiem czemu 2 razy wyslalo ta sama wiadomosc..
[quote=McAku]Myslalem, zeby podac ten sposob ...[/quote] Może i myślałeś (Twoim zdaniem), ale jakoś nie wpadłeś na to, żeby to wysłać co jest najbardziej oczywiste i najczęściej pomaga. No, ale do tego trzeba być Ekspertem, a nie myślicielem.
[quote=Ucho][quote=McAku]Myslalem, zeby podac ten sposob ...[/quote] Może i myślałeś (Twoim zdaniem), ale jakoś nie wpadłeś na to, żeby to wysłać co jest najbardziej oczywiste i najczęściej pomaga. No, ale do tego trzeba być Ekspertem, a nie myślicielem.[/quote] Ty za to jak ciele nadal powtarzasz, sam dla siebie, jakies problemy z kosmosu... Widocznie bartosz tez o tym pomyslal... No coz, zeby byc Expertem na tym forum, trzeba nabijac posty jak inni....