loader couldn't initilize service

witam! mam problem. po właczeniu kompa pojawia mi sie błąd jak w temacie. nie chce sie tez uruchomic windows w trybie awaryjnym. wpdałamw koncu na pomysl, zeby otworzyc go przez menedzer zadan–nowe zadanie. tak uruchomiony windows cgodzi. co prawda zanim pojawia sie ikonki na pulpicie pojawia sie,ze nie moze znlaezc pliku idlist,:515:736,C:\, zreszta za kazym razem nie moze znalezc innego pliku. co to moze byc? jak to naprawic? bede wdzieczna za kazda pomoc.

Odpowiedzi: 3

Moze nie odpaleniu windowsa z menagera a explorera, ale mniejsza o to. W Uruchom wpisz sobie "sfc /scannow", a jesli nie pomoze, uruchom komputer z plyty XP, przejdz przez pierwszy ekran (gdzie jest mozliwosc wybrania naprawy badz instalacji) wybierajac instalacje i po zaakceptowaniu licencji, na kolejnym wybierz naprawe systemu. Nalozy Ci sie ponownie system (bedzie to wygladalo jak instalacja) a nie utracisz danych, ustawien i zainstalowanych programow.
Niestety nie mozna sie niczego konkretnego dokopac w necie na temat tego bledu.

P.S. Sprawdzalas moze co gada na ten temat podglad zdarzen w Panelu sterowania i Narzedziach administracyjnych ?
EL NINO
Dodano
19.04.2005 23:16:37
po ospaleniu windowsa poprzez menedzera zadan otwiera mi sie okienko z napisem:
"/idlist,:492:1892,C:/"
czyli znow jest to inny plik.
kasmati
Dodano
19.04.2005 20:05:18
Czy w komunikacie, oprocz tego co zawarlas w tytule posta, nic wiecej nie ma ?

To jest na bank pelna i poprawnie przez Ciebie wpisana informacja ktora sie pokazuje ?
kasmati:
idlist,:515:736,C:\
EL NINO
Dodano
18.04.2005 21:22:03
kasmati
Dodano:
18.04.2005 12:08:25
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1