Lite On
Posiadam nagrywarkę LiteOn LTR–52327S i jest z nią związany jeden problem, na stronie www.CDRinfo.pl pisze iź tak nagrywarka obsługuje płyty 800 MB i 890 MB– niestyety jak włoźe płytę 800 MB to widzi ją jak 700 i nie wiem dlaczego, zaktualizowałem równieź najnowszego firmware i dalej to samo nie widzi 800 MB płyt–jeźeli ktoś wiec jak na to poradzić nie odpisze–bardzo mi na tym zaleźy !!!!
Odpowiedzi: 6
loookasz:
Dodam tylko tyle źe w nero i innych progach do nagrywania wielkość płytki zezwalanej na nagrywanie z overburningiem powinna wynosić 99 minut
Tutaj się z Toba nie zgodzę.
Włączenie przy płycie np. 700 MB funkcji Overburning i ustawienie 99 min moźe spowodować uszkodzenie napędu przy próbie nagrania danych powyźej tej wartości.
Poziom Overburningu dostosowany jest od pojemności nośnika.
Dodam tylko tyle źe w nero i innych progach do nagrywania wielkość płytki zezwalanej na nagrywanie z overburningiem powinna wynosić 99 minut
Wejdz do preferencji Nero i zaznacz opcję Overburning.
Np. nero, ale z aktywną opcją overburningu.
aha czyli normalnie nero nie ngarm tylko overburningiem–dobra dzięki !!!
Wszystkie programy widza płyty jako max 700 MB i tak ma być. Zaś obsługa większych to umiejetność zapisu danych w ilościach 800 i ew. 890MB oraz ich odczytu i o tym mówi specyfiakcja na którą się powołujesz.
Takie "duźe płyty" muszą być – jeźeli mają zostać zapisane w cąłości – nagrywane w programie z włączoną funkcją overburningu.
Takie "duźe płyty" muszą być – jeźeli mają zostać zapisane w cąłości – nagrywane w programie z włączoną funkcją overburningu.
Strona 1 / 1